Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προεξοφλεί το "ναι" στο Μεσοπρόθεσμο

Ισχυρά κέρδη στην αγορά καθώς το ΧΑ δείχνει να προεξοφλεί την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Της ανοδικής αντίδρασης ηγείται και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος με άνοδο άνω του 6% για ΕΤΕ, Eurobank, Alpha.

Με ανοδική «ουρά» η σημερινή συνεδρίαση, καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται να προεξοφλεί την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Έτσι, το ενδιαφέρον ουσιαστικά μεταφέρεται μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ψηφοφορίας, όπου μένει να φανεί ποια χαρτοφυλάκια αγοράζουν την προσδοκία για να πουλήσουν την είδηση.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο τζίρος είναι αρκετά υψηλός για τα δεδομένα της εποχής, καθώς ξεπερνά τα 22 εκατ. με άλλα χαρτοφυλάκια να σπεύδουν να τοποθετηθούν και κάποια άλλα να παίρνουν τα γρήγορα κέρδη τους περιμένοντας εξελίξεις.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών ξεπερνά το 3 προς 1, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση της ανόδου ηγείται ο τραπεζικός κλάδος.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 3,5%, όταν την ίδια ώρα ο FTSE καταγράφει κέρδη 2,13%, ενώ σαφώς υποδεέστερη απόδοση εμφανίζουν FTSEM (+1,08%) και FTSES (+1,51%).

Εκτός τραπεζικού ταμπλό με κέρδη μεγαλύτερα του 2% Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος και του 1% οι Coca Cola και ΕΛΠΕ.

«Κόκκινη» εξαίρεση ο τίτλος του Τιτάνα που σημειώνει απώλειες 0,36% με τον αστείο όγκο που δεν ξεπερνά τα 2.000 τεμάχια.

Στο τραπεζικό ταμπλό με κέρδη μεγαλύτερα του 4% κινούνται Alpha Bank, ETE, Eurobank, MPB, MIG.

Και με κέρδη μεγαλύτερα του 2% οι Πειραιώς, ΤΤ και Κύπρου.

Εκτός δεικτοβαρών τραπεζικών τίτλων, ξεχωρίζει το +5,17% της Proton Bank.

Από τις υπόλοιπες μετοχές εκτός 20άρη η ΑΧΟΝ προσπαθεί να αντιδράσει μετά τα συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά, αξιοπρόσεχτα κέρδη αλλά με ελάχιστες συναλλαγές για τον Παρνασσό, κινητικότητα στην Alapis και Lavipharm, ενώ επιθετικούς αγοραστές από το ξεκίνημα της συνεδρίασης έχει βγάλει η Forthnet.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της αγοράς μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας στη Βουλή, ενώ παραμένει τεχνικά ζητούμενο για τον Γ.Δ. τουλάχιστον το κλείσιμο υψηλότερα των 1.275 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v