Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδεινώνονται οι “καιρικές συνθήκες” στο Χ.Α.

Την... παγκόσμια ημέρα της μετεωρολογίας επέλεξαν οι πωλητές για να κάνουν αισθητότερη την παρουσία τους. Kάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.600 ο ΓΔ. Πτώση 2,52% για τράπεζες. Mόνο η ΜΟΗ διεσώθη από τον FT 20.

Την παγκόσμια ημέρα της μετεωρολογίας επέλεξαν οι πωλητές για να κάνουν αισθητότερη την παρουσία τους στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου (μετά τις 16.20), κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Γενικό Δείκτης να μην γλυτώσει το κλείσιμο χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 1600 μονάδων και την επιδείνωση των “καιρικών συνθηκών” στο ταμπλό της Σοφοκλέους.
 
Στα υποστηρικτικά της ψυχολογίας των πωλητών η κακή εικόνα στον Τραπεζικό κλάδο (-2,52%), η επιφυλακτική πτώση των διεθνών Αγορών, τα αρνητικά μηνύματα από τις Αγορές ομολόγων και βέβαια η πολύ χαμηλή καθαρή αξία συαναλλαγών στην Σοφοκλέους.

Καθίσταται πασιφανές ότι η εγχώρια Αγορά έχει μπει σε φάση πτωτικής αναμονής, καθώς λείπει ο θετικός καταλύτης και προσπαθεί να προβλέψει την επόμενη κίνηση που θα έχει βαθιά συνάρτηση με την επερχόμενη σύνοδο Κορυφής και τις γενικότερες διεθνείς εξελίξεις.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι έρχονται στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουν ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία της Χώρας επιδεινώνεται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποια διεθνής εξέλιξη που να βοηθήσει, ώστε να αλλάξει η κατεύθυνση η Χρηματιστηριακή Αγορά, καταγράφοντας πειστική και ισχυρή ανοδική κίνηση, τέτοια που φέρει “φρέσκα” κεφάλαια στην Σοφοκλέους.

Μοναδική προσδοκία συνεχίζουν να δείχνουν οι απαιτούμενες αποκρατικοποιήσεις, κάτι που θα δώσει “επιχειρήματα” επιλεκτικής ανόδους στο Χ.Α. και θα δείξει στις διεθνείς Αγορές ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να κινηθεί με αποφασιστικότητα και σταματώντας να “κυνηγάει την ουρά της” θα τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Μέχρι τότε κάθε ανοδική αντίδραση θα αντιμετωπίζεται με εξαιρετική επιφύλαξη και σαν ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε λίγο καλύτερες τιμές και όχι ως αφετηρία σημαντικού ανοδικού κύματος.

Διστακτικές και οι διεθνείς Αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις σε Ιαπωνία και Ισλαμικό τόξο, αλλά και την εν εξελίξει πολιτική κρίση στην Πορτογαλία.

Εν τω μεταξύ, σε ιστορικό υψηλό ανήλθε σήμερα το spread των δεκαετών Ιρλανδικών ομολόγων, μετά τη χθεσινή φημολογία, η οποία ωστόσο διαψεύστηκε στη συνέχεια, ότι η Ιρλανδική Τράπεζα AIB εξέταζε το ενδεχόμενο μη αποπληρωμής κουπονιού.

Ανοδικές διαθέσεις και στα υπόλοιπα spreads της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, με τα Πορτογαλικά να επαναπροσεγγίζουν τα ιστορικά τους υψηλά και το Ελληνικό 10ετές να κινείται υψηλότερα των 930 μονάδων.

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές διεθνών αναλυτών που εκτιμούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα έχουν σαν τελική κατάληξη, μία ακόμα (σαφώς μεγαλύτερη) εκτύπωση χρήματος από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η έκθεση της Saxo Bank που εκτιμά ότι οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, καθώς οι φυσικές καταστροφές στην Ιαπωνία θα αποτελέσουν πραγματική και πολιτική δικαιολογία για ενίσχυση της ρευστότητας της Αγοράς, η οποία ωστόσο θα αυξήσει την αφερεγγυότητα των Κυβερνήσεων, αυξάνοντας τα επίπεδα του χρέους, αλλά θα βοηθήσει και πάλι την Αγορά μέσω βραχυπρόθεσμων ενέσεων ρευστότητας.
 
Μετά το αρχικό σοκ, η ισοτιμία USD-JPY ενδέχεται να μειωθεί στα 65,00 (παρά τις παρεμβάσεις) και ενδέχεται να υπάρξει διόρθωση στα Χρηματιστήρια κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες, ίσως μέχρι τις 1.200 με σημείο αναφοράς τον Αμερικάνικο δείκτη S&P500. Όμως με τα χρήματα που θα μπουν στην Αγορά στον επόμενο γύρο ενίσχυσης, είναι πολύ πιθανό να δούμε για ακόμα μια φορά άνοδο μέχρι και στο επίπεδο των 1.385 ως τελικό στόχο του S&P500 – λίγες ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα υψηλά του Φεβρουαρίου.

Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, το αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης και η απροθυμία να αντιμετωπιστεί η de facto αδυναμία ανταπόκρισης σε υποχρεώσεις είναι πλέον – δυστυχώς για τους Κυβερνώντες πολιτικούς – πραγματικότητα για τους ψηφοφόρους τους. Το “παιχνίδι παίζεται” ακόμα, αλλά οι κανόνες και τα διακυβεύματα αλλάζουν και μεγαλώνουν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη αστάθεια στις Αγορές τόσο για το υπόλοιπο του 2011 όσο και αργότερα.

Από την άλλη η Standard & Poor’s προχώρησε στα δικά της “stress tests” για τον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό κλάδο καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι βάσει του δυσμενούς σεναρίου ύφεσης, οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν κεφάλαια ύψους έως και 250 δισ. ευρώ, προκαλώντας και αύξηση των Κρατικών δανειακών αναγκών κατά το ένα πέμπτο.

Ο οίκος αξιολόγησης, διεξήγαγε τα “τεστ κοπώσεως” για 99 Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, δείγμα που αντιπροσωπεύει το 70% του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού κλάδου. Σε αυτό το υποθετικό σενάριο, μεγαλύτερο θα είναι το πλήγμα για τις Ελληνικές, τις Ιρλανδικές, τις Ισπανικές και τις Πορτογαλικές Τράπεζες.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του Χ.Α. και όπως προαναφέρθηκε, αρνητικός πρωταγωνιστής για μία ακόμα συνεδρίαση ήταν ο Τραπεζικός κλάδος, όπου ξεχώρισαν με θετικό κλείσιμο μόνο οι τίτλοι των Γενικής και Proton Bank.

Η μετοχή της δεύτερης με κέρδη 6,02% και αρκετά πυκνές συναλλαγές, καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης κυκλοφόρησαν πληροφορίες για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αμερικάνικου fund.

Αντίθετα απόλυτα αποκαρδιωτική η εικόνα στους υπόλοιπους Τραπεζικούς τίτλους, με τους Alpha Bank, MPB, Εθνική, Αγροτική, Πειραιώς, Ταχ. Ταμιευτήριο να κλείνουν στο χαμηλό ημέρας και τους Eurobank, MIG, πολύ κοντά σε αυτό.

Μάλιστα εκτός της MIG που πιέστηκε σημαντικά λόγω της αναγγελθείσας αύξησης κεφαλαίου, ίσως αξίζει υποσημείωσης ότι για μία ακόμα συνεδρίαση ο τίτλος της Εθνικής έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, ενώ Alpha Bank και Eurobank κινήθηκαν μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.
Η μετοχή της Alpha Bank, μετά από έξι συνεδριάσεις βρέθηκε εκ νέου χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5,00 ευρώ και η επόμενη στήριξη οριοθετείται στα 4,70 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Eurobank, αν συνεχίσει να κινείται πλαγιοκαθοδικά η επόμενη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στα 4,30 ευρώ.

‘Όμως αρνητικά τεχνικά μηνύματα έρχονται και από τον Γενικό Δείκτη που διέσπασε καθοδικά την ζώνη 1605 – 1597 και οι επόμενες στηρίξεις οριοθετούνται στις 1545 – 1543 και 1524 μονάδες.

Αρνητικό ξεκίνημα και στην συνεδρίαση της Wall Street, μετά τα αρνητικά μηνύματα από την Αγορά κατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών διολίσθησαν 16,9% τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας, στις 250.000 οικίες (στο 12μηνο). Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων θα αυξηθούν 2,1% μετά την βουτιά 12,6% τον Ιανουάριο.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, μόνος διασωθείς, με θετικό πρόσημο, τίτλος στο ταμπλό του 20αρη, αυτός της Motor Oil.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για MIG (-5,81%) και Alpha Bank (-4,86%).
Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Μυτιληναίο, Πειραιώς, Ταχ. Ταμιευτήριο, Eurobank και του 2% για MPB, Jumbo.

Μικρότερες απώλειες για τους υπόλοιπους Δεικτοβαρείς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων, όμως μετά τις 14.18 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.

Οι πωλητές πήραν επιθετικότερες πρωτοβουλίες λίγο μετά τις 16.20, ο Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 1586,11 μονάδες (16.58) και έκλεισε τελικά στις 1588,33 μονάδες με απώλειες 1,42%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 224 εκατ. από τα οποία τα 133,6 αφορούσαν “πακέτα” (Sciens, Crown Hellas Can).

Κακή η τελική εικόνα με 53 ανοδικές μετοχές έναντι 104 πτωτικών και 25 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες από 4 έως 18,97%.

Στους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές, ξεχώρισαν οι Ευρ. Πίστη και Creta Farm.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εισηγμένων, στην συντριπτική τους πλειονότητα, είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αν δεν υπάρξει κάποιο καταλυτικό νέο που θα “ταράξει τα νερά” της “βαλτωμένης” εγχώριας Αγοράς, δύσκολα ο FTSE θα ξεφύγει από το γνωστό εύρος 800 – 700 μονάδες, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.

Σε μία τέτοια περίπτωση σαν καλύτερο σενάριο προβάλλει αυτό του “stock picking” και έτσι ίσως έχει ιδιαίτερη σημασία η επενδυτική μεθοδολογία που ακολουθεί ο Warren Buffet την οποία προσπαθεί να αναλύσει ο υπεύθυνος Αγορών της Sarros ΑΕΠΕΥ.

Η μεθοδολογία του Buffett είναι η ακόλουθη.
Όταν αξιολογεί μια Επιχείρηση σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της , θέτει στον εαυτό του μια σειρά από ερωτήματα.

Ουσιαστικά ελέγχει το περίφημο ROE (= Net Income / Shareholder’s Equity) για να διαπιστώσει αν η εταιρεία αποδίδει σταθερά καλύτερα σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες του κλάδου τουλάχιστον για τα τελευταία 10 χρόνια.

Ελέγχει το πασίγνωστο debt/equity ratio ( = Total Liabilities / Shareholder’s Equity). O Βuffett προτιμά τις εταιρείες που έχουν χαμηλό δανεισμό και έτσι η κερδοφορία τους αυξάνεται από το μετοχικό κεφάλαιο και όχι από δανεικά. Αν ο δανεισμός είναι υψηλός τότε θα υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στην κερδοφορία και πολλά τοκοχρεολύσια προς πληρωμή.

Η κερδοφορία μιας Επιχείρησης δεν εξαρτάται μόνο από το αν έχει υψηλά περιθώρια κέρδους αλλά και από το αν έχει την ικανότητα να τα αυξάνει. Εδώ ελέγχει το ratio net income / net sales τουλάχιστον μιας πενταετίας πίσω, αφού ένα υψηλό περιθώριο καθαρού κέρδους σημαίνει ότι η εταιρεία λειτουργεί σωστά και αποδοτικά, όμως όταν τα περιθώρια καθαρού κέρδους είναι αυξητικά τότε αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση της εταιρείας είναι επαρκής και αποτελεσματική και κάνει επιτυχημένη διαχείριση των δαπανών.

Ο Buffett λαμβάνει υπόψη του μόνο εταιρίες που είναι τουλάχιστον μια 10ετία εισηγμένες και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρνουν σε κάθε είδους οικονομικές συνθήκες.
Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τον παράγοντα ιστορικότητα σε μια Επιχείρηση. Εκεί φαίνεται η ικανότητα της να αυξήσει την αξία της προς όφελος των μετόχων της, αν και πολλές φορές το μέλλον είναι διαφορετικό από το παρελθόν.

Όμως εκεί φαίνεται και η αξία του διαχειριστή ή του επενδυτή, στο πως θα καταλάβει ποια Επιχείρηση έχει λαμπρό μέλλον αλλά είναι υποτιμημένη και εκεί ο Buffett τα καταφέρνει περίφημα.

Ο Buffett δεν κοιτάζει εταιρείες οι οποίες πουλάνε ένα απλό προϊόν, πχ πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν από τον κλάδο τους. Αν μια Επιχείρηση δεν πουλάει ένα προϊόν που έχει μια διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό, απλά “δεν κάνει”.

Για τον Buffett το μεγάλο πλεονέκτημα μιας εταιρείας είναι η στρατηγική διαφοροποίηση που δίνει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Και όσο πιο ευρύ είναι τόσο πιο δύσκολο είναι για τον ανταγωνισμό να το αντιγράψει.

Τέλος το πιο δύσκολο από όλα είναι να βρει πόσο υποτιμημένη είναι η εταιρεία. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθεί πρώτα η εσωτερική αξία της Επιχείρησης αναλύοντας μια σειρά από θεμελιώδη στοιχεία όπως η κερδοφορία, τα έσοδα, τα περιουσιακά στοιχεία και οι χρηματικές ροές. Και πρέπει πάντα η εσωτερική αξία μιας Επιχείρησης να είναι υψηλότερη από την αξία ρευστοποίησης της, από το ποσό δηλαδή που θα λάμβανε κάποιος αν την “έσπαγε” σε μικρά κομμάτια και την πουλούσε, με την διαφορά να είναι τουλάχιστον 25%.

Παρά την σημερινή μάλλον αναπάντεχη υποχώρηση, ο Μάνος Χατζηδάκης συνεχίζει να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος, τονίζοντας ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν ευνοεί την εκδήλωση κάποιας ισχυρής τάσης προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Το μίγμα ειδήσεων παραμένει αντιφατικό καθώς από το εξωτερικό τα μηνύματα είναι μάλλον απαισιόδοξα (Ιαπωνία, Πορτογαλία) ενώ σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων οι κερδοφορίες κινήθηκαν κοντά στα όρια των εκτιμήσεων.

Παρόλα αυτά οι επιμέρους διαφοροποιήσεις θα είναι και στις επόμενες συνεδριάσεις μέσα στο πρόγραμμα καθώς έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις που χρήζουν θετικότερης επενδυτικής οπτικής λόγω των θεμελιωδών στοιχείων και της καλύτερης σχέσης απόδοσης/ρίσκου που έχουν στα τρέχοντα επίπεδα.

Ως εκ τούτου σε μια υποχώρηση της Αγοράς κάτω από τις 1600 μονάδες θα ήμασταν επιλεκτικά αγοραστές στις μετοχές που παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα (ΟΠΑΠ, Motor Oil, Εθνική Τράπεζα, Jumbo, Μέτκα, Μυτιληναίο και ΔEH), λέει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης που συνδυάστηκε με αύξηση των συναλλαγών.
Τα συμβόλαια του 20αρη, με μεγαλύτερες απώλειες από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 0,70%.

Πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 8800, τιμή εκκαθάρισης 728,51) κινήθηκαν μεταξύ 725 και 749,25 μονάδων.

Αυξήθηκε κάπως ο δανεισμός τίτλων (200000 Eurobank, 35000 Alpha Bank, 50000 Εθνική, 10000 ΕΧΑΕ, 65000 ΟΠΑΠ, 3419900 MIG), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3522), Alpha Bank (2625), Πειραιώς (940), Eurobank (889), ΟΤΕ (1760), Ταχ. Ταμιευτήριο (369), ΔΕΗ (316), Μυτιληναίος (712), MPB (137), Κύπρου (101), Coca-Cola (141), MIG (2667).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 23/3 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (26966 τεμ.), Alapis (35820 τεμ.), Alpha Bank (30000 τεμ.), ΟΤΕ (68441 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (84000 τεμ.), Alpha Bank (10000 τεμ.), MIG (35480 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (14767031 τεμ.), Eurobank (14198612 τεμ.), Εθνική (12284565 τεμ.), Πειραιώς (11214971 τεμ.), MPB (20417380 τεμ.), Κύπρου (5898608 τεμ.), MIG (4853897 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 22/03/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (94.527) μετοχές.

Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,12%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 15 Μαρτίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 22/03/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (129.218) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,17%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 16 Μαρτίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 22/03/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ Τιτάν.: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (125.260) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,16%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17 Μαρτίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 22/03/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ Τιτάν.: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (114.171) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,15%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 18 Μαρτίου 2011.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 22/03/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ.: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: ((103.940) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,13%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 21 Μαρτίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v