Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση με πιέσεις σε Alpha, Eurobank

Επανέρχονται οι πωλητές στις τράπεζες και κυρίως σε Eurobank, Alpha Bank. Διορθώνει στα 6,84 ευρώ και η Εθνική Τράπεζα. Διακρίνεται ο ενεργειακός κλάδος με τις Motor Oil, Μυτιληναίος, ΔΕΗ να κινούνται ανοδικά

Με μικρές απώλειες διαμορφώνονται βασικοί δείκτες, μετοχές, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από τις μετριότατες συναλλαγές.

Στις 1.612 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, περίπου 0,15% χαμηλότερα, στις 752 ο FTSE-20, που διορθώνει κατά 0,33%, πριν από λίγο.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 14:05 ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 45 εκατ. ευρώ, από τα οποία 3,8 στη μετοχή της ΔΕΗ, 5,6 στον ΟΠΑΠ, 6,7 στην Εθνική και 5,1 στην Alpha Bank.

Ο τομέας της ενέργειας τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα, καθώς υπεραποδίδουν Motor Oil, Μυτιληναίος και ΔΕΗ.

Πιέζονται, όμως, οι τράπεζες, με πιεστικότερη την Alpha Bank που χάνει 2,7% με σχεδόν 1 εκατ. μετοχές.

Άλλες τόσες μετοχές έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή της Εθνικής, που επίσης υποχωρεί στα 6,84 ευρώ, ενώ σχεδόν μισό εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στη Eurobank, που διορθώνει 2,6% στα 5,01 ευρώ.

Και νέες πωλήσεις στις τράπεζες, κάτι που λίγο έως πολύ προεξοφλούνταν και σε αυτήν τη φάση της αγοράς, μετά μάλιστα το νέο επεισόδιο στο σήριαλ Εθνικής – Alpha Bank.

Οριακά χαμηλότερα έχουν γυρίσει και οι περισσότερες ευρωαγορές με τον Dax να διορθώνει 0,19% στις 6.803 μονάδες.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Μέτκα αντιδρά στα 10,24 ευρώ, η Forthnet στα 0,52, τα FF Group στα 13,80, η Frigoglass στα 11,25 ευρώ.

Όπως σημειώναμε και στο προηγούμενο σχόλιό μας, η αδυναμία υπέρβασης των 765 μονάδων για τον FTSE-20 καθιστούσε από τεχνικής πλευράς, αμφίβολη τη συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v