Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ΟΤΕ και τράπεζες πάνω από τις 1.600

Βερολίνο καλεί Αθήνα για ΟΤΕ με "τίναγμα" της μετοχής έως 8,9% υψηλότερα, με το ΧΑ να επωφελείται από τη βελτίωση του κλίματος και τις ανοδικές τάσεις σε Ασία, Ευρώπη. Καταπράσινος ο FT20, ισχυρά κέρδη για τις τράπεζες.

Βερολίνο καλεί Αθήνα για ΟΤΕ . Σχεδόν 8,9% εκτινάσσεται η μετοχή του Οργανισμού, που με συναλλαγές 1,1 εκατ. τεμαχίων φτάνει έως τα 8,58 ευρώ. Με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ, δηλαδή περί τις 3 φορές περισσότερες από της Εθνικής, λίγο μετά τις 11:05.

Ο ΟΤΕ και οι ευρωαγορές διαμορφώνουν βραχυπρόθεσμα την τάση, με τον Οργανισμό να παρασύρει υψηλότερα των 7 ευρώ τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική με τη σειρά της ωθεί συνολικά τον κλάδο, καθώς η Eurobank φτάνει στα 5,15 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,59 ευρώ, η Alpha Bank στα 5,34 ευρώ, η Marfin Popular Bank στα 0,94 ευρώ, η Τραπεζα Κυπρου στα 2,73 ευρώ.

Με τον τζίρο να ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης αντιδρά έως τις 1.629,7 μονάδες, ο FTSE 20 έως τις 764 μονάδες και το βραχυπρόθεσμο χρήμα ακολουθεί τις κινήσεις του «έξυπνου χρήματος».

Στον σημερινό Εκηβόλο έχει «ανέβει», πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, θέμα σχετικό με την κινητικότητα που παρατηρείται στον Οργανισμό.

Οι εξελίξεις «τρέχουν» από το πρωί της Παρασκευής και δεν αποκλείεται να υπάρχουν… ανεπίσημες δηλώσεις ή νέες διαρροές άμεσα.

Εμείς περιμένουμε, καθώς το παιχνίδι στον ΟΤΕ ήταν θέμα χρόνου να… σκάσει.

Πλέον, η μετοχή του Οργανισμού έχει ενισχυθεί 38,6% από την αρχή του έτους, αποδίδει θεαματικές υπεραξίες για όσους έχουν λάβε έγκαιρα τις θέσεις τους και υπό προϋποθέσεις στοχεύει προς τη μέγιστη τιμή 52 εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, στις 30/3/2010 (…συμπτωματικώς κοντά ένα χρόνο πριν), η μετοχή ήταν στα 9,38 ευρώ. Προς το τέλος Σεπτεμβρίου, συγκεκριμένα στις 29/9, η μετοχή του ΟΤΕ «έπιανε» πάτο στα 5,16 ευρώ. Έκτοτε το διάγραμμα ακολουθεί μονόπατα ανοδική φορά. Δικαιώνοντας, κατ’ αρχήν χρηματιστηριακά, όσους εδώ και μήνες επιμένουν για συμπαιγνία εμπλεκόμενων στο παρασκήνιο του Οργανισμού.

Σταδιακά θα περιμέναμε μεγαλύτερη εισροή βραχυπρόθεσμου χρήματος στη μετοχή της ΔΕΗ, αν και όπως είναι γνωστό η Επιχείρηση θα μας απασχολήσει αργότερα, όταν στην κοινή γνώμη θα διαμορφώνεται κλίμα ανάλογο (και για τα καμώματα των συνδικαλιστών του Ομίλου).

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η υπεραπόδοση της Μέτκα στα 10,36 ευρώ, της ΓΕΚ Τέρνα στα 3,08 ευρώ, της Forthnet στα 0,50 ευρώ, της ΕΥΔΑΠ στα 5,38 ευρώ.

Πριν από λίγο στη Φρανκφούρτη ο DAX αντιδρώντας 2,4% περνούσε και πάλι τις 6.800 μονάδες. Θεαματικά υψηλότερα αντιδρούσε όμως και το γαλλικό χρηματιστήριο, με τον CAC 40 προς τις 3.880 μονάδες, ακολουθώντας την εκτίναξη έως 15 μονάδες της δημοφιλίας του Νικολά Σαρκοζί.

Ψυχροί προεξοφλητικοί μηχανισμοί τα χρηματιστήρια. Δεν κάνουν τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από το να αποτυπώνουν την προεξόφληση των κινήσεων του «έξυπνου χρήματος» και των insiders.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v