Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακολουθεί την διεθνή άνοδο το ΧΑ

Κρατά τα κεκτημένα και το ΧΑ. Στις 1.617 ο Γενικός Δείκτης στις 755 ο FTSE-20, πάνω από τα 6,90 ευρώ η ΕΤΕ. Ισχυρή αντίδραση στις ευρωαγορές, άνοδος 1,38% για τον Dow στη Νέα Υόρκη μετά την πολυήμερη "βουτιά".

Σταθεροποιητικά συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ΧΑ. Με τον Γενικό Δείκτη στις 1.520 μονάδες (0,6%) και τον FTSE-20 στις 754 μονάδες (0,2%), αλλά με μετριότατες συναλλαγές.

Ο χαμηλός τζίρος, κάτι που παρατηρείται και σε αρκετές άλλες ευρωαγορές, θεωρείται ενδεικτικός μίας λογικής διάθεσης αναμονής και επιφυλακτικότητας.

Είναι εμφανές πως οι αγορές, συμπεριλαμβανόμενης της ελληνικής, παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς και με… κομμένη την ανάσα τα όσα δραματικά εκτυλίσσονται στην Ιαπωνία.

Τακτική, που ωστόσο, συμβάλλει στην διασφάλιση των κεκτημένων και εν προκειμένω για το ΧΑ την υπεραπόδοση που εμφανίζει από την αρχή του έτους έναντι των άλλων χρηματιστηρίων.

Είναι ενδεικτικό πως ακόμη και τώρα, παρά τα όσα έχουν συμβεί στο εσωτερικό αλλά και στις διεθνείς αγορές, ο Γ.Δ. σημειώνει τη μεγαλύτερη θετική απόδοση, με περίπου 12,5%, από την αρχή του έτους.

Σημειωτέον πως την ίδια περίοδο από τις υψηλότερες αποδόσεις παρουσιάζουν ο ιταλικός ΜΙΒ, ο ισπανικός IBEX 35, ο πορτογαλικός PSI 20.

Στο ίδιο διάστημα βασικοί δείκτες όπως οι DJ Stoxx 600, Dax 30, FTSE-100, SMI, ATX, αλλά και οι DJ, S&P 500, αλλά και ο τουρκικός ISE 100 καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Κατά συνέπεια, δεδομένης της συγκυρίας, η διασφάλιση των κεκτημένων είναι ό,τι περισσότερο θα μπορούσαμε να ζητάμε από την αγορά μας, αυτές τις ημέρες.

Και επιβεβαίωση των στηρίξεων για τους Γ.Δ., FTSE-20 και επιβεβαίωση της τεχνικότητας τραπεζικών μετοχών αλλά και χαρτιών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και διακράτηση του μεγαλύτερου μέρους των θέσεων για τους περισσότερους παίχτες από την ομάδα του «έξυπνου χρήματος».

Στα διαδικαστικά της συνεδρίασης, η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται στα 6,95 ευρώ (0,43%), της Eurobank στα 5 ευρώ (2%), της Alpha Bank στα 5,16 ευρώ (1,18%), ενώ αντιδρούν Motor Oil, Tιτάν, MIG και ορισμένες ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v