Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η άνοδος με ΟΤΕ στο επίκεντρο

Συντηρείται η ανοδική φορά, αλλά με τον FTSE-20 να «σκοντάφτει» στις 765 μονάδες. Απόδοση έως 8,2% για ΟΤΕ (περίπου 13,5% ενισχύεται η DT) χαμηλότερα των 7 € η ΕΤΕ, υπεραπόδοση για Ελλάκτωρ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, Τιτάν.

Ανοδική παραμένει η βραχυπρόθεσμη τάση για βασικούς δείκτες, μετοχές με τον Γ.Δ. στις 1.615,8 και τον FTSE-20 στις 755,3 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών πριν από λίγο, στις 13:55, στα 178 εκατ. ευρώ, από τα οποία 15,4 στη μετοχή του ΟΤΕ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ στην Εθνική.

Ωστόσο, από τεχνικής πλευράς, η αδυναμία του 20άρη να υπερβεί τις 765 μονάδες (έστω και ενδοσυνεδριακά) θα πρέπει να μας κρατά προσεχτικούς.

Στην ευρύτερη περιοχή των 760 μονάδων έχουν σημειωθεί, τις τελευταίες συνεδριάσεις αρκετές τοπικές κορυφές, διαμορφώνοντας μία περιοχή, που μέχρι τώρα λειτουργεί ως αντίσταση.

Όσο ο FTSE-20 δεν μπορεί να υπερβεί τις 765 μονάδες, οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις μας θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από αυξημένη ετοιμότητα.

Στα της συνεδρίασης τώρα, η υπεραπόδοση του ΟΤΕ προσελκύει και βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

Έως 8,6% υψηλότερα η μετοχή, διαμορφώνεται στα 8,46 με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 16,5 εκατ. ευρώ.

Υπεραπόδοση που σχετίζεται τόσο με τις αναφορές της DT για επαναγορές μετοχών ύψους 5 δισ. όσο με την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να συζητήσει το ενδεχόμενο πιθανής διάθεσης ενός επιπλέον 10% του δημοσίου στην Deutsche Telekom.

Όσο και με τις εξελίξεις που τρέχουν επιχειρηματικά σε επίπεδο μεγαλομετόχου, ομίλου.

Πράγματι, πριν από λίγο η μετοχή της Deutsche Telekom στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης αντιδρούσε περίπου 13,5% υψηλότερα στα 10,87 ευρώ, μετά την πρόταση της DT προς την AT&T.

Σε κάθε περίπτωση, η μόχλευση λειτουργεί υπέρ του ΟΤΕ, που προσελκύει και βραχυπρόθεσμα κεφάλαια.

Η άλλη μετοχή, ενδιαφέροντός μας, της ΔΕΗ, προσελκύει επίσης κεφάλαια, μόνο που στην περίπτωση της επιχείρησης, οι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται σε επόμενο στάδιο.

Ωστόσο, όπως σημειώνουμε εδώ και καιρό, το «έξυπνο χρήμα» ενισχύει μεθοδικά τις θέσεις του σε μετοχές ομίλων υποδομών, επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και ιδιωτικών εταιριών που εκτιμάται πως θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα.

Η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται και πάλι χαμηλότερα των 7, στα 6,94 ευρώ, της Eurobank, στα 5,08, της Alpha Bank στα 5,29.

Υψηλότερα αντιδρούν Motor Oil στα 8,69 και ΕΛΠΕ στα 7,45 ευρώ, ενώ έδαφος κερδίζει και ο Τιτάν στα 16,73 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν η υπεραπόδοση των ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, η αντίδραση στα 6,10 ευρώ του Φουρλή, του Υγεία προς το 0,61, της Σιδενόρ στα 3,01 ευρώ.

Περίπου την ίδια ώρα, ο Dax ενισχύονταν κατά 1,9% στις 6.798 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac-40 συνέχιζε υψηλότερα πέριξ των 3.880 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v