Ημιαργία στη Σοφοκλέους

Εν μέσω εορτασμών για την κατάκτηση του Euro 2004 και της αργίας στη Wall η Σοφοκλέους κατέγραψε οριακές απώλειες με τζίρο μόλις 46 εκατ. ευρώ. Σε εύρος μικρότερο των 15 μονάδων κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, ενώ ανέκαμψαν 3Ε και Εθνική.

Μήπως τώρα αρχίζει η πραγματική απαξίωση;

Και αυτό γιατί και όταν ακόμα οι Αγορές πέφτουν επί μακρόν παραμένουν ”ζωντανές”, όταν όμως περατωθεί η πτωτική κίνηση και δεν εμφανιστεί στοιχειώδης διάθεση ανοδικής αντίδρασης, τότε έχουν εισέλθει στην φάση της πραγματικής απαξίωσης (!).

Παράγοντες της Αγοράς εκτιμούν σαν εξαιρετικά πιθανή την ”πλευρική” κίνηση, καθώς το διεθνές περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, απουσιάζουν ολοκληρωτικά οι σημαντικές ειδήσεις, υπάρχει η γενικότερη αίσθηση πως το μεταβατικό στάδιο ”εξυγίανσης” θα πάρει χρόνο και βέβαια οι εγχώριοι επενδυτές παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Ακόμα περισσότερη επιφύλαξη, από όσους ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, οι οποίοι θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου ο Δείκτης να δοκιμάσει το επίπεδο σημαντικής στήριξης των 2.275 μονάδων, καθοδική διάσπαση του οποίου μετατρέπει την μεσοπρόθεσμη τάση σε πτωτική και δίνει κίνηση προς τις 2.200 μονάδες.

Από το Τραπεζικό ταμπλό μόνη ”διασωθείσα” με θετικό πρόσημο η πιεσθείσα κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις μετοχή της Εθνικής, αμετάβλητη η Εμπορική, σημαντικές απώλειες για Alpha Bank, Αγροτική και Πειραιώς και αρνητικό πρόσημο για την Eurobank.

Μικτή η εικόνα στους υπόλοιπους Δεικτοβαρείς τίτλους με αξιοσημείωτα κέρδη για Γερμανό (νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους), Ελ. Τεχνοδομική και Coca-Cola, θετική ποσοστιαία μεταβολή για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Βιοχάλκο (παρά την αποκοπή μερίσματος 0,07 ευρώ), Cosmote, Motor oil, σημαντικές απώλειες για Ελ. Πετρέλαια, Ιντρακόμ, ΚΑΕ και αρνητικό πρόσημο σε ΗΥΑΤΤ και ΟΤΕ (στην διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε να καταγράφει απώλειες έως 2,24%).

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα περιορισμένο εύρος μικρότερο των 15 μονάδων, με ”πλευρικές προσκρούσεις” (προσέκρουσε τρεις φορές στην περιοχή των 2340 μονάδων και αναπήδησε πέντε φορές λίγο πάνω από τις 2325 μονάδες), για να κλείσει τελικά στις 2329,4 μονάδες με απώλειες 0,17%.

Νέο αρνητικό ρεκόρ τρέχοντος έτους για τον τζίρο που μόλις και μετά βίας έφθασε τα 46,2 εκ. από τα οποία μάλιστα τα 4,7 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (!!!).

Με δεδομένο ότι με τέτοια αξία συναλλαγών η Αγορά δεν μπορεί να πάει πουθενά η αναφορά στην τελική εικόνα αποκτά περισσότερο στατιστική αξία με 83 ανοδικές μετοχές έναντι 187 πτωτικών, 12 τίτλοι με κέρδη από 5-17,81%, αλλά και άλλοι 15 με απώλειες από 5-15,35%.

Πραγματοποιήθηκαν τρία πακέτα στη μετοχή της Coca Cola 3E. Συγκεκριμένα, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων στην τιμή των 19,20 ευρώ, ένα άλλο 40.000 τεμαχίων στην τιμή των 19,46 ευρώ, ενώ ένα τρίτο που έγινε στην τιμή των 19,60 ευρώ, αφορούσε 235 τεμάχια.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 107.010 τεμαχίων του Τιτάνα, στην τιμή των 19,70 ευρώ, αλλά και ένα πακέτο 46.500 τεμαχίων της Eurobank στην τιμή των 17,40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v