Καλοδεχούμενες αποσαφηνίσεις

Η αποσαφήνιση των κυβερνητικών προθέσεων στην περίπτωση του ΟΠΑΠ (2,71%), αλλά και έμμεσα στη ΔΕΗ (2,3%) συμβάλλει στην ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αναμενόμενη η πίεση στην Εθνική. Βελτιωμένος σε σχέση με χθες ο τζίρος, καθώς εντείνεται η προσπάθεια διασφάλισης σημαντικών επιπέδων ”στήριξης”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βελτιωμένη σε σχέση με χθες εμφανίζεται η μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης.

Μπορεί μέχρι τις 11.30 να παρέπεμπε λόγω αρχικής αντίδρασης και εν συνεχεία διόρθωσης στη χθεσινή συνεδρίαση, πλην όμως χαμηλότερα, στο επίπεδο των περίπου 2.335 μονάδων, εκδηλώθηκε στήριξη και αγοραστικό ενδιαφέρον.

”Ανάσα” προσέφεραν στην αγορά οι απόλυτα χρήσιμες διευκρινίσεις του ΥΠΕΘΟ για τον μονοπωλιακό χαρακτήρα του ΟΠΑΠ, κάτι που άμεσα μεταφράστηκε σε εντολές αγοράς, που οδηγούν υψηλότερα τόσο τη μετοχή του Οργανισμού όσο και της ΔΕΗ.

Βεβαιώνεται, παράλληλα, η εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως η αγορά χρειάζεται ξεκάθαρους κανόνες και πλαίσιο για να μπορεί να κινηθεί.

Αντιθέτως, το πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει στον τραπεζικό κλάδο, καθώς συνεχίζεται η προσφορά, κυρίως των δωρεάν μετοχών της Εθνικής, που έχουν δοθεί στους επενδυτές, με αποτέλεσμα η τιμή της να πιέζεται χαμηλότερα και των 18 ευρώ (στα 17,98 ευρώ).

Καλύτερη εμφανίζεται η εικόνα της Eurobank, αν και για τη συνέχεια θα απαιτηθεί η ολοκληρωτική απορρόφηση της προσφοράς που προκύπτει στην Εθνική.

Οριακά ανοδική η τάση στη μετοχή της Cosmote, ενώ 3Ε, ΟΤΕ, Πειραιώς συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του FTSE-20.

Οι συναλλαγές στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης έφταναν τα περίπου 18,2 εκατ. ευρώ, καθώς εμφανίζεται υψηλή η εμπορευσιμότητα, κυρίως στις μετοχές των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Περιορισμένης έκτασης η αντίδραση σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τις Folli Follie, Φουρλή να γυρίζουν σε θετικό έδαφος.

Ενδιαφέρον, λόγω και της γενικής συνέλευσης, εμφανίζει συνολικότερα η πορεία των μετοχών του ομίλου Intracom (Δες λεπτομέρειες σε σχετικό θέμα).

Το ζητούμενο για σήμερα, αλλά και για τις κρίσιμες αυτές συνεδριάσεις, είναι εύλογα η προάσπιση σημαντικών επιπέδων στήριξης, προκειμένου, όπως σημειώνονταν νωρίτερα, να μη μεταστραφεί σε αρνητική η -μεσοπρόθεσμα μέχρι στιγμής- ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v