Διεύρυναν το... weekend στη Σοφοκλέους!

Παρελθόν αποτελούν και οι 2350 μονάδες, με τον Δείκτη και την Αγορά να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, ύστερα από διερκείς πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στο στόχαστρο των πωλητών οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Εθνική και Alpha Bank. Σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, που παραπέμπει σε περίοδο διακοπών.

Παρελθόν αποτελούν και οι 2350 μονάδες, με τον Δείκτη και την Αγορά να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι πιέσεις ξεκίνησαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (-1,05%), για να επεκταθούν σε μεσαία (-1,44%) και μικρότερη (-1,19%), με αρνητικότερο πρωταγωνιστή τον Τραπεζικό κλάδο (-1,66%).

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αναφέρονται σε αρνητικό κλίμα και ψυχολογία, σε ανυπαρξία αγοραστών και ενδιαφέροντος, σε απουσία σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να μεταβάλλον την υφιστάμενη τάση, οπότε και οι ελάχιστοι τζίροι μπορούν να οδηγήσουν με άνεση σε χαμηλότερες αποτιμήσεις και σε εικόνα Αγοράς που χειροτερεύει καθημερινά, λες και έχει κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη της και στις διαθέσεις λίγων.

Απόλυτα επιφυλακτικοί και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης διασπά καθοδικά και με ιδιαίτερη ευκολία το ένα μετά το άλλο τα τεχνικά στηρίγματα, αρκούνται στο να οριοθετούν τα αμέσως επόμενα στις 2.326 - 2.310 - 2.305 και 2.280 μονάδες (περί σημαντικής ανοδικής αντίδρασης ούτε λόγος με τέτοιους τζίρους ακόμα και αν το διεθνές κλίμα γίνει περισσότερο θετικό).

Δυστυχώς όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά αρκούνται στο να διαπιστώνουν ότι υπάρχει παθογένεια και ότι συνεχίζεται η παρατεταμένη απαξίωση, όμως δεν ακούγονται συγκεκριμένες λύσεις και πολύ περισσότερο αυτές, αν υπάρχουν, δεν μετουσιώνονται σε πράξεις, αφού όλοι απλά προσπαθούν να μαντέψουν την επόμενη κίνηση των ξένων χαρτοφυλακίων και να εκμεταλλευτούν το momentum που θα διαμορφωθεί.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις φθάνοντας μέχρι τις 2378,55 μονάδες, όμως το θετικό πρόσημο κράτησε μόλις 105 λεπτά, από εκεί και πέρα κίνηση μέχρι το χαμηλό ημέρας (2329,05) και σχετική αντίδραση τα τελευταία 25 λεπτά με κλείσιμο στις 2337,65 μονάδες και απώλειες 0,96%, ο τζίρος και πάλι πολύ κάτω από τα 100 εκ. (84,7), από τα οποία τα 4,5 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από το Τραπεζικό ταμπλό με θετικό πρόσημο μόνο η Πειραιώς, στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος η Alpha Bank, υπό πίεση κατά την τελευταία ώρα η Εθνική (ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει μέχρι και 3,75%) και αξιοσημείωτες απώλειες για Εμπορική και Eurobank.

Σε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης η ΔΕΗ, θετικό πρόσημο για Γερμανό, Τιτάνα, Coca-Cola, με αγοραστές τα τελευταία λεπτά η Ιντρακόμ που πασχίζει να επαναπροσεγγίσει τα 4 ευρώ, σημαντικές απώλειες για ΗΥΑΤΤ και Ελ. Τεχνοδομική και υπό συνεχή πίεση ο ΟΠΑΠ, μετά τις ανακοινώσεις για πιθανή κατάργηση του μονοπωλίου (διάψευση όσων ανέμεναν πιθανό arbitrage με Ιντραλότ η οποία έκλεισε με απώλειες 1,75%).

Μία από τα ίδια η τελική εικόνα με 76 ανοδικές μετοχές έναντι 227 πτωτικών και για 23 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 5-11,54%.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 580.720 τεμάχια της Καραμολέγκος στα 1,65 ευρώ, ένα πακέτο 80 τεμάχια της Informatics στα 0,89 ευρώ, δύο πακέτα των 100.000 και 50.000 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 19,12 ευρώ και ένα πακέτο 270.000 τεμάχια της Sex Form στα 2,52 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v