Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνικές ανοδικές αντιδράσεις ”βλέπει” η Εγνατία

Το ενδεχόμενο καταγραφής τεχνικών ανοδικών αντιδράσεων σε έναν αριθμό μετοχών την τρέχουσα εβδομάδα επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση, ενώ προβλέπει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Τεχνικές ανοδικές αντιδράσεις ”βλέπει” η Εγνατία
Το ενδεχόμενο καταγραφής τεχνικών ανοδικών αντιδράσεων σε έναν αριθμό μετοχών την τρέχουσα εβδομάδα επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση με ημερομηνία 18 Ιουνίου 2004.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει πως μια πιο ξεκάθαρη τάση στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί για τον Γενικό Δείκτη, στο πλαίσιο των περιορισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων και της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, αναφέρει πως την εβδομάδα που πέρασε η Σοφοκλέους εμφάνισε απόδοση χαμηλότερη από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών, ως αποτέλεσμα της πίεσης σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η ΔΕΗ πρωταγωνίστησε της πτώσης, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, σε συνέχεια των συζητήσεων αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης.

Συμπληρώνει δε πως η κατά 8% υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ ήταν υπερβολική και επισημαίνει πως αναμένει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στα τρέχοντα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πάντως πως λεπτομέρειες όσον αφορά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης της αγοράς μεσοπρόθεσμα.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως αναμένει βελτίωση των πιέσεων που ασκήθηκαν στον ΟΤΕ ύστερα από την αποκοπή του μερίσματος και τη λήξη των παραγώγων.

Επίσης, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να επιστρέψει και η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία –εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ– αναμένεται να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

Για τις τράπεζες, η χρηματιστηριακή δεν προβλέπει κάποιες επιπτώσεις από τη συμφωνία ΟΤΟΕ - ελληνικών τραπεζών αναφορικά με τη συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς εκτός του ότι κινήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των προβλέψεων, αναφέρει πως δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις προβλέψεις της χρηματιστηριακής όσον αφορά στην κερδοφορία.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως σε συνέχεια της κατά 5% υποχώρησης του Γενικού Δείκτη από τις 7 Ιουνίου, η αποτίμησή της καταδεικνύει πως υπάρχει δυνατότητα για άνοδο του Δείκτη κατά 15,7% και για άνοδο του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατά 20,2% (με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν οι τιμές-στόχοι που έχει θέσει). Αν εξαιρεθούν οι τράπεζες, τότε η αύξηση είναι της τάξεως του 6% για τον Γενικό και του μόλις 4,6% για τον FTSE-ASE 20.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι μετοχές που συμπεριλαμβάνονται στο ”Universe list” της καλύπτουν το 90% των μετοχών του Γενικού Δείκτη και το 95% των μετοχών του FTSE-ASE 20.

Η Εγνατία αναφέρει ταυτόχρονα πως η λίστα με τα top picks της περιλαμβάνει τις μετοχές των: Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνικής Τράπεζας, Εμπορικής Τράπεζας, ΔΕΗ, Τιτάν, Γερμανού, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεων Αττικής, Notos Com, Elmec, Μυτιληναίου, Μαΐλλη, Τεχνικής Ολυμπιακής, Jumbo, Hyatt, Σαράντη, Δυναμική Ζωή, Imako, Autohellas και Ηλεκτρονικής Αθηνών, οι οποίες διαθέτουν σημαντικά περιθώρια ανόδου αφενός και αφετέρου τις προϋποθέσεις για να υπεραποδώσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v