Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τιμή-στόχος τα 18,10 ευρώ από Εγνατία

Χαμηλότερα, στα 18,10 ευρώ από τα 19,10 ευρώ, αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Intralot η Εγνατία ΑΧΕ (18/6) ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης των εκτιμήσεων της για τα μεγέθη 2004. Διατηρεί ωστόσο τη σύσταση ”buy” καθώς υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή.

Intralot: Τιμή-στόχος τα 18,10 ευρώ από Εγνατία
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 18,10 ευρώ, από τα 19,10 ευρώ, για τη μετοχή της Intralot προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2004 και τίτλο ”Ελκυστική αποτίμηση, οι ανησυχίες, όμως, παραμένουν”.

Η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υπονοεί περιθώριο ανόδου της τάξεως του 32% για τη μετοχή της Intralot.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως από πλευράς θεμελιωδών μεγεθών θεωρεί αδικαιολόγητη την υποαπόδοση της μετοχής της εταιρίας, ενώ συμπληρώνει πως οι ανησυχίες για περαιτέρω μείωση του ποσοστού συμμετοχής των βασικών μετόχων εξηγεί την άσχημη απόδοσή του.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει επίσης πως με βάση τη μέθοδο SOTP (άθροισμα επί μέρους αξιών) υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Intralot, γεγονός το οποίο την οδηγεί στο να διατηρήσει τη σύσταση ”αγορά”.

Εξηγεί πάντως πως η νέα χαμηλότερη τιμή-στόχος είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης των προβλέψεών της για τα μεγέθη του 2004, οι οποίες αποτυπώνουν τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρίας, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004.

Σε ό,τι αφορά τις νέες προβλέψεις της χρηματιστηριακής σημειώνεται πως περιλαμβάνουν χαμηλότερα έσοδα από το ”Πάμε Στοίχημα” κυρίως ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων από την εγκατάσταση των νέων τερματικών του ΟΠΑΠ, αλλά και πιεσμένα λειτουργικά περιθώρια όσον αφορά στις διεθνείς δραστηριότητες της Intralot.

Για το σύνολο του 2004, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει κάμψη 3% στις πωλήσεις που αναμένεται να διαμορφωθούν στα 310 εκατ. ευρώ (ανάλογα των εκτιμήσεων της διοίκησης), ενώ για το 2005 προβλέπει αύξηση 18% στον κύκλο εργασιών ο οποίος αναμένεται να φτάσει στα 365 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο κερδοφορίας, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 8% στα κέρδη προ φόρων του 2004 καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 96 εκατ. ευρώ (κατά 13% από τις προηγούμενες ”αισιόδοξες” εκτιμήσεις της) που είναι ανάλογα των προβλέψεων της διοίκησης της εταιρίας, ενώ για το 2005 η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων της Intralot θα φτάσουν στα 123 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v