Ο Τύπος της Δευτέρας

Ο αναπτυξιακός νόμος, οι αλλαγές στον νέο κανονισμό του Χ.Α., τα πανωτόκια, αλλά και οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Ο αναπτυξιακός νόμος, οι αλλαγές στον νέο κανονισμό του Χ.Α., τα πανωτόκια, αλλά και οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Χ.Α.: Στον νέο Κανονισμό του Χ.Α. αναφέρεται η ”Ναυτεμπορική”, επισημαίνοντας πως προβλέπει αυξημένες υποχρεώσεις για τις εισηγμένες επιχειρήσεις.

Αναπτυξιακός Νόμος: Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική” οι αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο.

Σε έξι προτάσεις του ΣΕΒ για τον αναπτυξιακό νόμο αναφέρεται η ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως αφορούν σε αποσύνδεση των θέσεων εργασίας για τα κίνητρα.

Πανωτόκια: Στην τελική ευθεία βρίσκεται το κείμενο της διάταξης για τα πανωτόκια όπως αναφέρει σχετικά η ”Ναυτεμπορική”.

Βιομηχανίες: Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η μεταποίηση σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”,που σημειώνει ότι οι 500 μεγάλες βιομηχανίες βελτίωσαν τζίρο και κέρδη.

Κατασκευαστικές: Στην τελική ευθεία βρίσκονται 14 μεγάλα έργα όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, η οποία κάνει λόγο για αισιοδοξία όσον αφορά στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων που είχαν σταματήσει λόγω προσφυγών στη δικαιοσύνη.

Συμβασιούχοι: Τις παλινωδίες των πολιτικών ηγεσιών και τα κενά των ρυθμίσεών τους καλείται να ξεπεράσει η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία” που κάνει λόγο για παρέμβαση των νομικών κ. Γ. Σωτηρέλη και Π. Δημητρόπουλου.

Εφορία: Την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων ακόμα και τον επιχειρήσεων εκείνων που έχουν εμπλακεί με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις προβλέπει η ρύθμιση που θα προωθήσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σημειώνει η ”Ναυτεμπορική”.

Με μια ρύθμιση-μαμούθ για το κλείσιμο βιβλίων της τετραετίας 1999-2002 η Εφορία επιχειρεί να κλείσει τις τρύπες του προϋπολογισμού, τονίζουν ”Τα Νέα”.

Εθνική Τράπεζα: Το 2005 θα φανούν τα αποτελέσματα αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που εκτιμά πως τότε θα αρχίσουν να αποδίδουν οι νέες επενδύσεις της τράπεζας.

Lavipharm: Προς την έκδοση ομολογιακού ύψους 31 εκατ. ευρώ προσανατολίζεται η Lavipharm, η οποία, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, δεν θα διανείμει μέρισμα για το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v