Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Οι ΑΧΕ για Euro2004 - απελευθέρωση (update)

Τα οφέλη του ΟΠΑΠ από το Euro 2004, αλλά και τη μελλοντική θέση του Οργανισμού μετά την ενδεχόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών σχολιάζουν οι Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Marfin Analysis και Eurobank Securities.

ΟΠΑΠ: Οι ΑΧΕ για Euro2004 - απελευθέρωση (update)
Τα οφέλη του ΟΠΑΠ από το Euro 2004, αλλά και η μελλοντική θέση του Οργανισμού μετά την ενδεχόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών σχολιάζουν οι Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Marfin Analysis και Eurobank Securities.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην καθημερινή ενημέρωση με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2004 αναφέρει πως η πρόκριση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου είναι θετική για τον ΟΠΑΠ, καθώς θα αυξηθεί η δραστηριότητα στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ υπενθυμίζει πως τα έσοδα του ΟΠΑΠ από το Euro 2004 αναμένεται να φτάσουν στα 50 εκατ. ευρώ φέτος.

Από την άλλη, η χρηματιστηριακή αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας αναφορικά με την επερχόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, σημειώνοντας πως η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί αρνητική είδηση για τον Οργανισμό.

Στην ενδεχόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αναφέρεται και η Marfin Analysis, σημειώνοντας πως αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της για τους ”κινδύνους” που δημιουργούνται για τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή –επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου– σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε ότι το κράτος θα πρέπει να προετοιμαστεί για την επερχόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμπληρώνει η Marfin Analysis, η σταδιακή ανάπτυξη των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών θα έχει ως αποτέλεσμα την άρση του μονοπωλιακού καθεστώτος, κίνηση η οποία ωστόσο αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για το κράτος, όπως άλλωστε και σε άλλες χώρες.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη –εάν αληθεύουν– υπονοούν μια γρηγορότερη απ’ ό,τι ήταν αναμενόμενο άρση των ελέγχων της αγοράς, και κατά συνέπεια επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες της για τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ΟΠΑΠ.



Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας αποτελούν ένδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο ΟΠΑΠ λειτουργεί σε μια ”ελεύθερη αγορά” (που συμπεριλαμβάνει καζίνο, ιπποδρομίες, κρατικά λαχεία), με αποκλειστικά δικαιώματα μέχρι και το 2020 (για εννέα από τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια που λειτουργεί).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v