Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Η UBS για το πιθανό ”πάγωμα” τιμολογίων

Χαμηλότερη τιμή-στόχο, στα 22,8 από τα 25 ευρώ, θα θέσει η UBS για τη ΔΕΗ σε περίπτωση που η αύξηση του Σεπτεμβρίου στα τιμολόγιά της είναι χαμηλότερη των εκτιμήσεων. Οι αρνητικές επιπτώσεις από το ”χειρότερο σενάριο” των παγωμένων τιμών για δύο χρόνια.

ΔΕΗ: Η UBS για το πιθανό ”πάγωμα” τιμολογίων
Χαμηλότερη τιμή-στόχο θέτει η UBS για τη ΔΕΗ σε περίπτωση που ισχύσει το ”πάγωμα” των τιμολογίων που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το μοντέλο αποτίμησης του οίκου, αν τελικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ μείνουν αμετάβλητα για τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα έχει ως συνέπεια την αποτίμηση της εταιρίας στα 18,3 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου, αν η αύξηση που αναμένεται για τον Σεπτέμβριο είναι της τάξης του 2% έναντι των εκτιμήσεων για 2,5%, αυτό θα έχει σαν επίπτωση τη μείωση της τιμής-στόχου στα 22,8 από τα 25 ευρώ που είναι σήμερα. Η UBS διατηρεί την σύσταση ”buy”.

Στο report της για τις εταιρίες κοινής ωφέλειας με ημερομηνία 18 Ιουνίου, η UBS αναφέρει πως σε επικοινωνία που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ως θέση της επιχείρησης προβλήθηκε το ότι οι κυβερνητικές αυτές προθέσεις αφορούν στη γενικότερη πολιτική και ότι ”η περίπτωση κάθε οργανισμού θα εξεταστεί ξεχωριστά”.

Η UBS σε άλλο σημείο του report της εκφράζει την εκτίμηση ότι μια απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας απαιτεί σημαντικές αυξήσεις τιμών, ενώ η συγκεκριμένη πρόσφατη δήλωση του κ. Αλογοσκούφη φανερώνει την περιορισμένη πολιτική βούληση να συμβεί κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v