Νικήσαμε τη διαφθορά!

Ο κ. υπουργός των Δημοσίων Εργων ακύρωσε δύο διαγωνισμούς, γιατί, λέει, οι προσφορές είχαν μία καταπληκτική ομοιότητα μεταξύ τους. Το μαχαίρι, κύριε υπουργέ, αγγίζει το δέρμα. Με λίγη προσπάθεια ακόμη, μπορεί να φτάσετε και στο κόκκαλο!

Νικήσαμε τη διαφθορά!
Ο κ. υπουργός των Δημοσίων Έργων ακύρωσε δύο διαγωνισμούς, γιατί, λέει, οι προσφορές είχαν μία καταπληκτική ομοιότητα μεταξύ τους. Το μαχαίρι, κύριε υπουργέ, αγγίζει το δέρμα. Με λίγη προσπάθεια ακόμη, μπορεί να φτάσετε και στο κόκκαλο!

Αν η διαπλοκή είναι υπόθεση των μικρών αυτών κατασκευαστικών εταιρειών, τότε έχουμε σφάλει για την έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να είμαστε ευτυχείς, επειδή δεν είμαστε τόσο διαφθαρμένοι όσο πιστεύαμε και να περάσουμε άφοβα και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην επίλυση και των επόμενων μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν.

Πιστεύουμε ότι η εικόνα αυτή αδικεί την κυβέρνηση. Εκτιμούμε ότι ο στόχος τους είναι να βάλουν πράγματι το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Να προχωρήσουν την έρευνα για τα δημόσια έργα, τις προμήθειες του Υπουργείου Αμύνης, την κατάσταση στα νοσοκομεία. Να κτυπήσουν τη διαφθορά στις εφορίες, στους δήμους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν μας έχουν πείσει μέχρι σήμερα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δεν έχει σχέση με τις πραγματικές προθέσεις τους, αλλά με την επικοινωνιακή πολιτική τους.

Μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία θα θιγούν αρκετοί φίλοι και γνωστοί. Βλέπετε, ένας επιχειρηματίας δεν επενδύει μόνο προς τη μία ή την άλλη πολιτική παράταξη. Αλλά τι να κάνουμε; Δεν γίνεται ομελέτα δίχως να σπάσουν αβγά.

Κι έπειτα, εμείς δεν πιστεύουμε τις κακοήθειες που ”κυκλοφορούν” στην αγορά. Ότι δηλαδή διάφοροι μεγάλοι επιχειρηματίες ζητούν την παρέμβαση ισχυρών ανδρών για να γλιτώσουν τις δικαστικές περιπέτειες.

Κι ότι πολλές από τις κινήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών έχουν δήθεν σχέση με τα σχετικά αιτήματα.

Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες! Οι εκατό οικογένειες που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από την ”ανάπτυξη” των τελευταίων δέκα ετών έχουν αποκτήσει πολύ ισχυρές προσβάσεις σε όλα τα κόμματα. Διατηρούν μεγάλη δύναμη και απροθυμία να την απολέσουν.

Όσοι παρεξηγούνται από αυτό το ”σκανδαλωδώς”, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν κάποιον που δεν ανήκει στις εκατό οικογένειες των κατασκευαστών, προμηθευτών και μεσαζόντων. Είναι μερικές χιλιάδες.

Δεν μπορεί, κάποιον θα βρουν για να ρωτήσουν. Αν πάλι δεν θέλουν να ρωτήσουν, ας αναρωτηθούν: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη και όλοι να βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα, εκτός από τους λίγους και ισχυρούς;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v