Στην Κεφαλαιαγορά η εποπτεία των μετοχικών αλλαγών

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναλαμβάνει πλέον τον έλεγχο και την εποπτεία επί των γνωστοποιήσεων σε ό,τι αφορά τις μεταβολές ποσοστού βασικών μετόχων σε εισηγμένες εταιρίες. Το Δ.Σ. της Επιτροπής ενέκρινε τη σχετική εγκύκλιο στη συνεδρίασή του της 18ης Ιουνίου.

Στην Κεφαλαιαγορά η εποπτεία των μετοχικών αλλαγών
Στην εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περνούν πλέον οι γνωστοποιήσεις μεταβολής ποσοστών των βασικών μετόχων σε εισηγμένες εταιρίες.

Αυτό αποφάσισε το Δοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη 305η συνεδρίασή του της 18/6/2004, εγκρίνοντας την εγκύκλιο υπ’ αριθμόν 20 με την ονομασία ”Διαδικασία υποβολής των γνωστοποιήσεων που επιβάλλει το π.δ. 51/1992 στα υπόχρεα πρόσωπα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς”.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, η γνωστοποίηση αποστέλλεται ή παραδίδεται ως εισερχόµενο έγγραφο στο ειδικό πρωτόκολλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τις εργάσιµες ηµέρες και από 11.00 έως 14.00 και η καταχώρισή του στο βιβλίο εισερχοµένων θα αποδεικνύεται µε χορήγηση βεβαίωσης καταχώρισης εγγράφου.

Έως τις 15.30 κάθε εργάσιµης ηµέρας θα γίνονται δεκτές και γνωστοποιήσεις που αποστέλλονται µε τηλεοµοιοτυπική διαβίβαση (fax),

(*) Διαβάστε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v