Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Στο περιθώριο οι μικροεπενδυτές

Στο περιθώριο της ελληνικής αγοράς ”βλέπει” τους μικροεπενδυτές η Alpha Finance, ενώ επισημαίνει τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών, καθώς και την πίεση σε ΔΕΗ και ΕΧΑΕ.

Alpha Finance: Στο περιθώριο οι μικροεπενδυτές
Την εκτίμηση ότι οι μικροεπενδυτές παραμένουν στο περιθώριο της ελληνικής αγοράς εκφράζει στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2004 η Alpha Finance, επισημαίνοντας παράλληλα τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών, που, όπως αναφέρει, ανησυχούν τους επενδυτές.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η αγορά κατά την εβδομάδα που πέρασε σημείωσε υποχώρηση, λόγω κυρίως των αρνητικών μακροοικονομικών νέων για την αύξηση του δημόσιου χρέους, αλλά και λόγω της απουσίας αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πωλητών βρέθηκε ο τίτλος της ΔΕΗ, καθώς η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Οικονομικών πιέζει για ”πάγωμα” των τιμολογίων στη διετία 2004- 2005.

Υπό πίεση όμως βρέθηκε σύμφωνα με την Alpha Finance και η ΕΧΑΕ, καθώς οι επενδυτές ένιωσαν ανήσυχοι από την υποχώρηση του όγκου συναλλαγών και την ”φασαρία” εκπροσώπων του κυβερνητικού στρατοπέδου για την παρούσα διοίκηση. Οποιαδήποτε αδυναμία επισημαίνει ο οίκος, θα αποτελέσει ”επενδυτική ευκαιρία”.

Σε άλλο σημείο του report, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως μια αλλαγή στη διοίκηση της ΕΧΑΕ φαίνεται να πλησιάζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v