Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CSFB για ΟΠΑΠ και Coca-Cola 3Ε

Αμετάβλητες διατηρεί τις τιμές-στόχους των ΟΠΑΠ (18 ευρώ) και Coca- Cola 3E (22 ευρώ) στο πρωινό της report (22/6/2004) η CSFB. Όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, συνιστά στους επενδυτές μετριοπαθή αντίδραση στα δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ για την 3Ε εκτιμά ότι η αλλαγή του CFO δεν θα επηρεάσει τις προοπτικές της εταιρίας.

Η CSFB για ΟΠΑΠ και Coca-Cola 3Ε
Τις εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, αλλά και την αλλαγή σκυτάλης στη θέση του οικονομικού διευθυντή στην 3E εξετάζει στο πρωινό της report , με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2004, η CSFB.

Αμετάβλητη διατηρεί την τιμή-στόχο (18 ευρώ) και τη σύσταση ”οutperform” για τον ΟΠΑΠ η CSFB, συνιστώντας στους επενδυτές να μην ”υπερβάλλουν στις αντιδράσεις τους” που προκαλούνται από τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Εξάλλου, στο ίδιο report ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο στα 22 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Coca-Cola 3E, ενώ εκτιμά ότι οι διοικητικές αλλαγές που αφορούν στην αλλαγή σκυτάλης στη θέση του οικονομικού διευθυντή τον Ιούλιο δεν θα επηρεάσουν τις προοπτικές της εταιρίας.

Ειδικότερα, και όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, ο ξένος οίκος αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Η CSFB επισημαίνει πως ο ΟΠΑΠ δεν λειτουργεί σε μια καθαρά μονοπωλιακή αγορά, καθώς αντιμετωπίζει ήδη τον ανταγωνισμό από τα τυχερά παιχνίδια μέσω του Internet.

Επισημαίνει δε πως, καθώς η διείσδυση του Internet ενισχύεται, αυτό είναι και από τους σημαντικότερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός όσον αφορά στη μέλλουσα πορεία του.

Η CSFB αναφέρεται επίσης πως σε χθεσινή της συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Αν. Φιλιππίδη, ο τελευταίος ανέφερε πως πρόκειται για παρερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού (αν και όπως επισήμανε δεν κατάφερε να έχει απευθείας συνομιλία μαζί του και επικοινώνησε μόνο με τον υφυπουργό Οικονομίας).

Παράλληλα, ο ξένος οίκος επισημαίνει πως αναμφισβήτητα η διοίκηση του ΟΠΑΠ εκτιμά πως ο Οργανισμός θα διατηρήσει τη μονοπωλιακή άδεια λειτουργίας του μέχρι το 2020.

Επιπλέον, η CSFB αναφέρεται και στην ακύρωση του διαγωνισμού για τα τερματικά, αλλά και στις δηλώσεις του κ. Φιλιππίδη αναφορικά με την αναβάθμιση του λογισμικού και εξηγεί πως κατά την άποψή της πρόκειται για δύο θετικές εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει πως στις προβλέψεις της δεν έχει συμπεριλάβει τα οφέλη από τα νέα τερματικά αλλά ούτε και την αναβάθμιση του λογισμικού.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την CSFB, διαπραγματεύεται 11 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και 9,8 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2005, ενώ επισημαίνει πως κατά την άποψή της οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας για την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ήταν ”ατυχείς” και δημιούργησαν μεταβλητότητα στη μετοχή του.

Σε αυτό το σημείο ο ξένος οίκος επισημαίνει δύο παράγοντες: Αφενός το γεγονός ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ έχει αποδώσει εξαιρετικά κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2004 και πως προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του για το 2004 θα φτάσουν στα 1,28 ευρώ.

Επίσης, συμπληρώνει πως με την αντιστροφή των προβλέψεων για την Intralot το μέρισμα του 2004 θα φτάσει στα 1,22 ευρώ, διαμορφώνοντας τη μερισματική απόδοση στο 8,3%.

Για την Coca-Cola 3Ε, η CSFB αναφέρει πως η ανάθεση των καθηκόντων του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας στον κ. Jrangiani (σε συνέχεια της ανάληψης των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Δώρο Κωνσταντίνου) δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει τη στρατηγική που έχει θέσει η διοίκηση, τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα.

Η στρατηγική της Coca – Cola 3Ε, συμπληρώνει η CSFB, αφορά στην ενίσχυση του κερδοφόρου όγκου πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v