Ο Τύπος της Τρίτης

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το έλλειμμα, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών πρώτου τριμήνου, οι δαπάνες, οι ”μετα-Ολυμπιακές απολύσεις”, αλλά και ο τουρισμός είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Έλλειμμα: Ήπια διαρθρωτικά μέτρα, με στόχο τη βαθμιαία μείωση του ελλείμματος θα ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνει η ”Καθημερινή”.

Δαπάνες: Εξαιρετικά υψηλές είναι οι δαπάνες στην Ελλάδα για τις πρόωρες συντάξεις, αφού αφορούν στο 22,5% του συνόλου των δαπανών για τις συντάξεις των ελλήνων πολιτών, αναφέρει ”Το Βήμα”.

Αλογοσκούφης: Ένα εκατομμύριο μικρομεσαίοι και οφειλέτες των τραπεζών και του Δημοσίου μετρούν πλέον ανάποδα τον χρόνο, αφού η κυβέρνηση θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες για ρύθμιση των εκκρεμών υποθέσεων των επιτοκίων, επισημαίνει το ”Κέρδος”.

Το ”πάγωμα” των τιμών δεν θα ισχύσει για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Κομισιόν: Δεν αποκλείεται να προταθεί από την κυβέρνηση ο Κ. Σημίτης για ηγετική θέση στην Ευρώπη αναφέρει η ”Ημερησία”, ενώ ”Τα Νέα” επισημαίνουν πως τώρα και η Ν.Δ. ποντάρει στον Κ. Σημίτη, συμπληρώνοντας πως δεν αποκλείεται να τον προτείνει η ίδια.

Σοφοκλέους: Σύντομα αναμένεται η αλλαγή διοίκησης και προέδρου στο Χ.Α., σημειώνει η ”Καθημερινή”.

Ναυτιλία: Τα έσοδα από τη ναυτιλία έσωσαν το ισοζύγιο τονίζει η ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως οι εισπράξεις από τα κοινοτικά ταμεία και τα έσοδα από τη ναυτιλία έσωσαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2004 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Τουρισμός: Αγώνας δρόμου για την ενίσχυση του τουρισμού έχει ξεκινήσει σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που επισημαίνει ότι η κυβέρνηση καλείται να καλύψει τώρα τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων ετών, ενώ τονίζει πως το 2004 είναι χρονιά τουριστικής κάμψης παρά τους Αγώνες.

Επενδύσεις: Επενδυτικές ευκαιρίες για ”συντηρητικά” χαρτοφυλάκια εντοπίζουν χρηματιστές και διαχειριστές, την ώρα που η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά διανεύει ”δύσκολους καιρούς”, με την πλειονότητα των επενδυτών να παραμένουν απλοί θεατές και τις τιμές των μετοχών να διολισθαίνουν σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα τονίζει το ”Κέρδος”.

ΣΕΒ: Οι βιομήχανοι προετοιμάζουν το έδαφος για μετα-Ολυμπιακές απολύσεις αναφέρει ”Το Βήμα” επικαλούμενο σχετική έρευνα της ICAP.

Σε τροχιά χαμηλής πτήσης βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική βιομηχανία, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση της ICAP για λογαριασμό του ΣΕΒ αναφέρει το ”Κέρδος”.

Απαισιόδοξα μηνύματα για τις επενδύσεις και την απασχόληση εκπέμπουν τα στοιχεία της έρευνας για την ”Ελληνική Μεταποίηση” του ΣΕΒ και της ICAP, σημειώνει η ”Ημερησία”.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι προσδοκίες των διοικούντων για τη μεταποίηση στο 2004 αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν από κοινού ο ΣΕΒ και η ICAP, η αισιοδοξία των βιομηχάνων για την πορεία των κερδών είναι μετριασμένη σε σχέση με το 2003, ενώ για κέρδη και πωλήσεις είναι αμετάβλητη.

Απολύσεις προαναγγέλλουν οι Έλληνες βιομήχανοι για τους επόμενους μήνες, αλλά και νέες ανατιμήσεις τονίζουν ”Τα Νέα”.

ΕΚΤ: Καμπάνια για ”λογικές” αυξήσεις μισθών ξεκίνησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας προς τις διαπραγματευόμενες πλευρές πιθανές παρενέργειες σε επίπεδο πληθωρισμού, αναφέρει η ”Εξπρές”.

Μεταποίηση: Οι πωλήσεις της μεταποίησης το 2003 αυξήθηκαν με ρυθμό 4,5% αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Κλωστές: Για παγκόσμια συμμαχία υπέρ των ποσοστώσεων στις κλωστές κάνει λόγο η ”Ναυτεμπορική”.

Alpha Bank: ”Το Hilton Αθηνών αποτελεί μια διαχρονική αξία την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε”, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ομίλου Alpha Bank τονίζει η ”Καθημερινή”.

Εμπορική Τράπεζα: Την πώληση του 5,33% του μετοχικού της κεφαλαίου, που απέκτησε μέσω επαναγοράς ιδίων μετοχών, εξετάζει μέσω placement η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, ώστε να ενισχύσει τα ίδια της κεφάλαια, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Αγροτική Τράπεζα: Στην άμεση κεφαλαιακή ενίσχυσης της Αγροτικής Τράπεζας θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες της ”Καθημερινής” η κυβέρνηση.

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Τρία είναι τα ενδεχόμενα, αλλά εκτιμάται ότι η τελική λύση θα οδηγήσει στη δημιουργία δύο τουρμπίνων και υποσταθμού 150 κιλοβόλτ για το εργοστάσιο του Αγίου Νικολάου τονίζει το ”Κέρδος”.

ΕΒΖ: Την στήριξη της πολιτείας ζητά η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όπως αναφέρει το ”Κέρδος”.

Φουρλής: Μειοδότησε σε διαγωνισμό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ο όμιλος Φουρλή, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Η ”Εξπρές” συμπληρώνει πως η κοινοπραξία τριών εταιριών του ομίλου ανέλαβε να εξοπλίσει συγκεκριμένους Ολυμπιακούς χώρους με τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές και με συναφή είδη οικιακής χρήσης.

Μετρό: Τέλος Ιουλίου ολοκληρώνεται η νέα σύνδεση του μετρό από την Εθνική Άμυνα στο αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”. σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v