Τεχνική αντίδραση προβλέπουν οι ΑΧΕ

Στο ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης αναφέρονται οι αναλυτές, οι οποίοι όμως παράλληλα σημειώνουν ότι οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να συνεχίσουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει υποτονικό. Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Τεχνική αντίδραση προβλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον των εγχώριων επενδυτών, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι ξένοι επενδυτές αναμένεται να καθορίσουν τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της αναφέρει πως δεν εντοπίζει κάποιον συγκεκριμένο καταλύτη που θα μπορούσε ενδεχομένως να καθορίσει την πορεία της αγοράς σήμερα.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπει σημαντική ενίσχυση στον όγκο των συναλλαγών, δεν αποκλείει ένα rebound τεχνικής μορφής.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή της ΔΕΗ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ τονίζει πως η μετοχή της Επιχείρησης παραμένει μεταξύ των top picks της, συμπληρώνοντας πως αδυναμία της τιμής της μετοχής της αποτελεί ”αγοραστική ευκαιρία”.

Το ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης στις ερχόμενες εβδομάδες επισημαίνει στο πρωινό της report η Eurobank Securities, που προσθέτει πως ενδέχεται να παρατηρηθεί ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και το υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστούν.

Η Σίγμα Securities προβλέπει πως οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακάμψουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, ενώ συμπληρώνει πως η αγορά αντέδρασε πρόσφατα αρνητικά στις προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού αναφορικά με τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τον ρόλο του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως δεν προβλέπει σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα τρέχοντα επίπεδα για την εγχώρια αγορά, καθώς η γενικότερη ψυχολογία παραμένει αδύναμη και οι διεθνείς συνθήκες δεν συναινούν για αλλαγή της τάσης.

Ο όγκος των συναλλαγών παραμένει χαμηλός, με τις επιχειρηματικές εξελίξεις να είναι περιορισμένες, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, που ταυτόχρονα επισημαίνει πως δεν αποκλείει την πιθανότητα της τεχνικής ανοδικής αντίδρασης για ορισμένες μετοχές οι οποίες δέχτηκαν πιέσεις τον τελευταίο καιρό.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,96% υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης χθες με πιέσεις σε όλο το ταμπλό, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, σύμφωνα με την οποία η αδυναμία ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων όπως: έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος, εντολές πώλησης σε τίτλους της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά και νευρικότητα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v