Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνει τα 14 ευρώ η Εθνική

Ενδεχόμενο κλείσιμο της αγοράς πάνω από τις 1.940-1.950 μον. θα άνοιγε και άλλο την... όρεξη των αγοραστών. Κατοχυρώνει τα 14 ευρώ η Εθνική, συνεχίζει η Alpha Bank, υπεραποδίδουν επιλεγμένα χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Και τις 1.970 μονάδες "πάτησε" ο Γενικός Δείκτης, που για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση προκαλεί και κινείται κόντρα στις περισσότερες ευρωπαικές αγορές.

Ενδιαφέρουσα από μόνη της αυτή η… κόντρα κίνηση, που σύμφωνα με εκτιμήσεις καλά ενημερωμένων πηγών παραπέμπει στην παρουσία εξαιρετικά διορατικών κεφαλαίων. Εν πάσει περιπτώσει αυτό που κρατά η αγορά είναι η συντήρηση του Γενικού Δείκτη πάνω από την ζώνη των 1.940-1.950 μονάδων, με ενδεχόμενο κλείσιμο σε αυτά τα επίπεδα να μας βάζει σε…δεύτερες σκέψεις.

Συνέχεια της ανόδου χωρίς ενδιάμεση διόρθωση ή με ελεγχόμενη υποχώρηση κοντά στην περιοχή του 2χίλιαρου, θα δείξει.

Γεγονός όμως είναι πως το ΧΑ μετρά ένα θετικό σερί πέντε συνεδριάσεων που…κλείνει ένα κύκλο έξη συνεχόμενα ανοδικών εβδομάδων.

Το ενδιαφέρον είναι πως εκείνοι οι διορατικοί παίκτες, που έγκαιρα προειδοποιούσαν για έναν "επερχόμενο μεγάλο σε διάρκεια και απόδοση ανοδικό κύκλο" υποστηρίζουν πως οι αγορές έχουν δρόμο και για να μιλήσουμε για την δική μας ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να φτάσει τις 2.100 ή ακόμη και την περιοχή των 2.300 μονάδων.

Σταθερά πάνω από τα 14 ευρώ η Εθνική, που φαίνεται να βάζει… πλώρη για την ισχυρή αντίσταση των 15,3-15,4 ευρώ, ενώ συνεχίζει να προκαλεί τους short παίκτες η Alpha Bank καθώς από τα χαμηλά των 6,68 ευρώ αφού απορροφήθηκε η όποια προσφορά συνεχίζει ανοδικά στα 6,94 ευρώ. Το στοίχημα με τη μετοχή της Alpha Bank παίζεται με την ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση της ισχυρής αντίστασης των 7,2 ευρώ θεωρώντας την ενδεικτική μίας τάσης που έχει διαμορφωθεί και για άλλες μετοχές του FTSE 20 και Mid 40. Ενδιαφέρουσα ούτως ή άλλως εξέλιξη.

Με τον 20άρη σε απόσταση ελάχιστων μονάδων από το…. χιλιάρικο η κινητικότητα στα μικρομεσαία καλά κρατεί και θα λέγαμε πως διευκολύνεται περισσότερο. Θα πρέπει ωστόσο να προσεχθεί πως μόνο πειστική υπέρβαση των 1.007 μονάδων θα πιστοποιούσε την βραχυπρόθεσμη φορά του δείκτη (και της διαφαινόμενης κίνησης του προς την περιοχή των 1.100 μονάδων) κάτι που οφείλει να μας κρατά σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Το γεγονός πως μετοχές με ισχυρή επενδυτική παρουσία αντιδρούν ανοδικά με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές αποτελεί άλλη μία ενθαρρυντική ένδειξη για τη συνέχεια. Για παράδειγμα τα Folli-Follie στα 7,70 ευρώ, η Frigoglass στα 3,70 ευρώ, η Μηχανική στα 1,53 ευρώ αλλά και η Ιντρακόμ στα 0,88 ευρώ, ο Σαράντης στα 3,16 ευρώ, η Sprider στα 1,23 ευρώ, ο Ελλάκτωρ στα 4,42 ευρώ (και όχι μόνο αυτές), επιβεβαιώνουν αυτό που αρχικά αποτελούσε κοινό μυστικό στην αγορά και πλέον γίνεται πεποίθηση, πως ισχυρά επενδυτικά (και όχι μόνο) κεφάλαια έχουν πλέον ενεργό ρόλο στην συνεχιζόμενη… καλοκαιρία του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v