Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη μετακύλιση θέσεων στη Σοφοκλέους

Αίσθηση ελεγχόμενης διόρθωσης με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί μέχρι τα χαμηλά των 1.875 μονάδων. Επιθετική η Alpha Bank, υπεραποδίδουν Marfin Popular, Eurobank. Διαχέεται το ενδιαφέρον προς επιλεγμένα μικρομεσαία.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Με υποχώρηση βασικών δεικτών, μετοχών και ΄΄κάλυψη΄΄ όλων των τεχνικών χασμάτων ξεκίνησε η συνεδρίαση δίνοντας μετά τα πρώτα 10-15΄την αίσθηση πως το παιχνίδι της διόρθωσης ελέγχεται.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε μέχρι τα χαμηλά των 1.875 μονάδων με συναλλαγές 16-18 εκατομμυρίων ευρώ. Η ρευστοποίηση θέσεων κυρίως στην Εθνική, που έφερε την τιμή μέχρι την τιμή του placement κοντά στα 13,5 ευρώ πίεσε τον Ftse20 προς τις 950 μονάδες. Ενδειξη ενθαρρυντική, καθώς επιβεβαιώθηκε η πρώτη περιοχή στήριξης για τον 20άρη σημείο απ΄όπου άρχισε σταδιακά η ανάκαμψη ορισμένων τραπεζικών χαρτιών.

Αιχμή της αντίδρασης η Alpha Bank που μαζεύτηκε από τα χαμηλά των 6,42 ευρώ για να φτάσει γρήγορα και χωρίς αντιστάσεις (ουσιαστική προσφορά) προς τα 6,65 ευρώ. Με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, που πριν από λίγο ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογη τάση για Eurobank στα 5,74 ευρώ, Marfin Popular Bank στα 1,82 ευρώ και Κύπρου στα 2,84 ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως από τις τράπεζες η Εθνική θα χρειαστεί μερικές συνεδριάσεις προκειμένου να "χωνευθούν" οι τιμές του placement όπου πιθανότατα θα διαμορφωθεί και η περιοχή στήριξης.

Θα επαναλάβουμε, πως από τεχνικής πλευράς η μετοχή ΄΄δικαιολογεί΄΄ μεν διόρθωση προς τα 13 ευρώ-ίσως και λίγο χαμηλότερα- αλλά σε βάθος μερικών εβδομάδων και με την προυπόθεση πως θα επιβεβαιωθεί το ανοδικό σενάριο θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα των 15,36 ευρώ. Προσώρας ισχυρότερη τάση χαρακτηρίζει τη μετοχή της AlphaBank, με σταθερό αγοραστή (ή αγοραστές) και σήμερα, ενώ η Πειραιώς διαμορφώνεται στα 6,27 ευρώ.

Μετά από 35-40΄συνεδρίασης βασικοί δείκτες και μετοχές ΄΄γύριζαν΄΄ στο πράσινο με τον τζίρο να ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή η σχέση ανοδικών-πτωτικών διαμορφώνονταν στο περίπου 2 προς 1 με τα μικρομεσαία να διεκδικούν το μερίδιο τους από το ενδιαφέρον και την υπάρχουσα ρευστότητα.

Επίσης ενθαρρυντική θεωρούμε την συντήρηση της τάσης για μετοχές-σηματωρούς του μικρομεσαίου χώρου όπως θεωρούνται αυτή την περίοδο ο Παρνασσός (στα 2 ευρώ), Βωβός (στα 3,9 ευρώ), Unibrain ( στα 2,28 ευρώ), Ιντρακόμ ( στα 0,75 ευρώ) Moda Bagno στα 0,65 ευρώ.

Μέχρι τώρα το εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη διαμορφώνεται μεταξύ ελάχιστης 1.875 και υψηλής στις 1.907 μονάδες με τον 20άρη στην περιοχή 965-970 μονάδων σε μία συνεδρίαση που τουλάχιστον ως τώρα δίνει την εντύπωση της ελεγχόμενης διόρθωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v