Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Παραμένει κοντά αλλά δεν ξεπερνά τις 1.620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Με σημαντική απόδοση για Εθνική, Coca Cola 3E, Κύπρου, ΜΡΒ, Eurobank, Μυτιληναίο. Μετριότατος ο τζίρος, δεν ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κινήσεις τακτικής σε απόσταση μερικών μονάδων από τα υψηλά των 1.604 μονάδων, συνεχίζονται στο ΧΑ. Περιμένοντας την αποσαφήνιση της βραχυπρόθεσμης τάσης για Dow Jones και S&P 500, καθώς και την κίνηση των συμβολαίων Παραγώγων στις αγορές μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Πριν από λίγο τα συμβόλαια του Dow Jones παρέπεμπαν σε διόρθωση μέχρι 0,76% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ στην Φρανκφούρτη ο DAX τα «έβρισκε σκούρα» για δεύτερη φορά στην προσπάθεια υπέρβασης των 4.070 μονάδων.

Στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης κρατά μέρος της αρχικής απόδοσης με 0,5-0,6%, στις 1.594 μονάδες, έχοντας επιβεβαιώσει νωρίτερα την στήριξη των 1.585 μονάδων και έχοντας πλέον ως βραχυπρόθεσμη αντίσταση-στήριξη τις 1.590-1.595 μονάδες.

Ο FTSE 20 στις 785-790 μονάδες με υψηλό τις 795,4 μονάδες χάρη κυρίως στην υπεραπόδοση της Εθνικής (υψηλό ημέρας παραμένουν τα 11,04 ευρώ), της Alpha Bank (1,9%), της Marfin Popular (1,6%), αλλά και των Κύπρου, Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Υψηλότερες τιμές διαμορφώνονται και για Coca Cola 3E, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Intralot.

Θεωρούμε ενδεικτική της καλής διάθεσης ισχυρών επενδυτικών κύκλων που δραστηριοποιούνται εμφανώς τις τελευταίες εβδομάδες σε επιλεγμένες μετοχές της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης την αντίδραση με αυξημένες συναλλαγές μετοχών όπως Φουρλής (6,30 ευρώ), ΕΧΑΕ (4,87 ευρώ), Alapis (0,57 ευρώ), Folli Follie (5,81 ευρώ) και ακόμη ορισμένων.

Χαμηλές μέχρι τώρα οι συναλλαγές στα 45 εκατ. ευρώ, χωρίς πακέτα-προσυμφωνημένες πράξεις, σε αντίθεση με χθες που υψηλή συναλλακτικότητα παρουσίασε η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Μάλιστα στη μετοχή της Εθνικής πραγματοποιούνταν πριν από λίγο συναλλαγές 12,5-13 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσε στο 1/3 και πλέον του συνολικού τζίρου.

Μέχρι στιγμής οι μέτριες συναλλαγές σε ακόμη μια ανοδική αντίδραση που όμως δεν φέρνει τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.620 μονάδες, εξηγεί εν μέρει την στάση αναμονής, επιφυλακής που τηρούν αρκετοί βραχυπρόθεσμοι παίκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v