Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κλειδί η στήριξη των 1.590 μονάδων

Πλησίασε σε απόσταση 16 μονάδων την αντίσταση των 1.620 μονάδων ο ΓΔ περιοχή όπου κατοχυρώθηκαν κερδοφόρες θέσεις. Τιμές οριακά πάνω από τα 11 ευρώ για την Εθνική, κέρδη για Κύπρου, Eurobank, MPB, Μυτιληναίο, Alpha Bank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Καλά ξεκίνησε η συνεδρίαση με την αγορά να ακολουθεί τον ρυθμό των ευρωπαϊκών, μετά τη χθεσινοβραδυνή αντίδραση της Wall. Στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης…φουριόζος τραβήχτηκε μέχρι τις 1.604,25 μονάδες με συναλλαγές 11-12 εκατ. ευρώ.

Ανοδική αντίδραση αλλά με χαρακτηριστικά αντανακλαστικής κίνησης που δεν οδήγησε στην εγγύτερη προσέγγιση των 1.620 μονάδων, κάτι που από τεχνικής πλευράς θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Μερίδα παικτών, που θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την υπέρβαση αυτής της περιοχής, συνεχίζει να κατοχυρώνει κερδοφόρες θέσεις θεωρώντας πως τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αποδίδουν ικανοποιητικά σε αυτή την συγκυρία.

Ασχετα όμως από τη μέχρι τώρα… αδυναμία της αγοράς, δηλαδή του Γενικού Δείκτη να ξεπεράσει τις 1.620 μονάδες, κινήσεις τακτικής συνεχίζονται σε δεικτοβαρείς μετοχές, με την Εθνική να παρουσιάζει διακύμανση 1,75% με χαμηλή τιμή τα 10,85 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς η μετοχή της Εθνικής παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς μετά από καιρό ξεπέρασε και πάλι τα 11 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές. Λίγο χαμηλότερα διαμορφώνεται η τιμή των τριών μη τραπεζικών μετοχών του 20άρη με τον ΟΠΑΠ στα 19,58 ευρώ, τον ΟΤΕ στα 11,14 ευρώ και τη ΔΕΗ στα 12,25 ευρώ.

Ενθαρρυντική θεωρείται από ανθρώπους της αγοράς η συνέχεια της αντίδρασης μετοχών όπως της Τράπεζας Κύπρου που έπιασε τα 1,99 ευρώ, της ΕΧΑΕ στα 4,83 ευρώ, του Μυτιληναίου στα 3,68 ευρώ και ακόμη ορισμένων που θεωρούνται σηματωροί σε αυτή τη φάση της αγοράς. Μετοχές των Marfin Popular, Ελλάκτωρ, Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Intralot δίνουν αντίδραση προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Σε αυτή την ομάδα μετοχών πραγματοποιούνται για ακόμη μία συνεδρίαση αυξημένες συναλλαγές ενδεικτικές της διάχυσης ενδιαφέροντος-ρευστότητας και προς άλλους τίτλους.

Ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ παρουσιάζει και σήμερα αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ υψηλότερα στα 0,51 ευρώ η μετοχή της Alapis και στα 2,12 ευρώ του Βωβού.

Για τη συνέχεια εκτιμούμε πως χρειάζεται προσοχή στην περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.590 μονάδων κάτι που θα μπορούσε να εντείνει την διάθεση για κατοχύρωση κερδοφόρων θέσεων.

Μέχρι στιγμής ελάχιστη τιμή συνεδρίασης έχει σημειωθεί στις 1.592 μονάδες αναδεικνύοντας έτσι την σημασία της βραχυπρόθεσμης στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v