Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG - Κύπρου - ΔΕΗ συγκρατούν την πτώση

MIG, Κύπρου, ΜΡΒ αλλά και ΔΕΗ, Coca Cola 3E, Intralot, ΕΛΠΕ, λειτουργούν ως αντίβαρο στις νέες πιέσεις - απώλειες των Πειραιώς, Alpha, ΕΤΕ και Eurobank. Στις 1.770 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με 70-75 μετοχές στο «πράσινο».

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Αντιδρούν ανοδικά ευρωπαϊκές αγορές και συμβόλαια των Dow Jones και S&P 500. Για τους λόγους που λίγο ως πολύ όλοι μας γνωρίζουμε, η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι εμφανώς βεβαρημένη, με τον Γενικό Δείκτη στο «κόκκινο» και πέριξ του εύρους των 1.760-1.770 μονάδων.

Με συναλλαγές 67 εκατ. ευρώ, πριν από λίγη ώρα, όταν χθες περίπου την ίδια ώρα δεν ξεπερνούσαν τα 60 εκατ. ευρώ. Βέβαια, ο τζίρος είναι συντριπτικά υψηλός σε δυο συγκεκριμένες μετοχές (Βωβός, Alapis), ενώ συγκριτικά υψηλός τζίρος σημειώνεται και για την Εθνική στα 13,9 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές όμως γίνονται και σε μετοχές με ανοδική φορά (ΔΕΗ, Σιδενόρ, Coca Cola 3E, Jumbo, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), αλλά κυρίως σε δυο τίτλους του 20άρη που υπεραποδίδουν.

Ο λόγος για MIG, Κύπρου, στα 2,83 και 2,37 ευρώ αντίστοιχα με συναλλαγές κοντά στο 1,1 εκατ. τεμάχια η κάθε μία. Κατά 9,7% αντιδρά η μετοχή της MIG με τζίρο 3,1 εκατ. ευρώ, κατά 6,3% η Κύπρου με περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Κατά 3,9% αντιδρά η ΜΡΒ στα 1,85 ευρώ (1,6 εκατ. ευρώ).

Ο FTSE 20 αγγίζει τις 900 μονάδες (ενδοσυνεδριακά χαμηλό στις 899,68 μονάδες).

Και αν για τις τράπεζες η έκθεση ακόμη ενός ξένου επενδυτικού οίκου, εν προκειμένω της Citigroup, έρχεται να βάλει τον κλάδο στον… τύπο των ήλων, αναφοράς χρήζει η προσπάθεια επιμέρους εισηγμένων να «κρατηθούν» κόντρα στο ρεύμα γενικότερης απαξίωσης.

Τουλάχιστον στο… ταμπλό, δείχνει να το «παλεύει» σήμερα ο Μαΐλλης στα 0,24 ευρώ, η Lavipharm στα 0,81 ευρώ, η Sciens στα 0,40 ευρώ, η Singular Logic στα 2,01 ευρώ, η Σιδενόρ στα 3,24 ευρώ και μετρημένες ακόμη περιπτώσεις.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, κρατάμε τη διακύμανση του Γενικού Δείκτη και το γεγονός πως παραμένει έστω και με… τεχνητές αναπνοές πάνω από την ευρύτερη περιοχή των 1.730 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v