Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: "Πενταροδεκάρες" ο τζίρος

Αρνητικός τζίρος στα μόλις 35 εκατ. ευρώ στο ΧΑ, που "απομονώνεται" από τις ξένες αγορές. Περί τα 10 εκατ. ευρώ ο τζίρος σε Εθνική και ΟΤΕ. Ισχνή ανοδική αντίδραση για 95 μετοχές. Χαμηλές τιμές για Κύπρου, Intralot, Πειραιώς.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Συναλλαγές 34 εκατ. ευρώ είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά πριν από λίγη ώρα, περίπου στις 14:00. Απόλυτα λογική η… κατάπτωση του τζίρου, σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, οι οποίοι σημειώνουν πως κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο.

Γι’ αυτό και… απομονώνουν σε μεγάλο βαθμό το Χρηματιστήριο Αθηνών από την γενικότερη εικόνα των ξένων και σημειώνουν πως η αγορά θα «σέρνεται» μέχρι νεοτέρας.

Εμφανής η έλλειψη διάθεσης από την πλειονότητα των εμπλεκόμενων, ενώ εκείνοι που επιθυμούν να κρατήσουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.730 μονάδες διαπιστώνουν πως η κατακόρυφη μείωση της προσφοράς καθιστά ευκολότερη την προσπάθειά τους. Το κυριότερο, με συναλλαγές μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στις 1.810-1.815 μονάδες (0,14%), με τον τζίρο σε Εθνική, ΟΤΕ να ξεπερνά οριακά σε αξία τα 10 εκατ. ευρώ.

Περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση θέσεων στη μετοχή της ΔΕΗ (12,56 ευρώ), μεγαλύτερη για ΟΠΑΠ (21,08 ευρώ).

Μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, MIG, με συναλλαγές που μετριούνται σε 3,5 εκατ. ευρώ συνολικά, κρατούν μέρος της αρχικής αντίδρασης. Στα 6,24 ευρώ η Alpha Bank, στα 2,57 ευρώ η MIG, στα 5,86 ευρώ η Eurobank.

Συγκριτικά καλύτερη, από πλευράς εμπορευσιμότητας-συναλλαγών, είναι η πορεία των Μυτιληναίου (3,82 ευρώ), ΕΧΑΕ (5,52 ευρώ), Σιδενόρ (3,16 ευρώ), Jumbo (8,5 ευρώ), Μηχανική (1,41 ευρώ), Σαράντης (4,76 ευρώ), Ελλάκτωρ (4,08 ευρώ).

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται σε εύρος μόλις 20 μονάδων με χαμηλή τιμή τις 1.810 μονάδες που «έπιανε» πριν από λίγη ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v