Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έλληνες επενδυτές στην παγίδα του Madoff

Την έκθεσή της στο «σκάνδαλο» Madoff επιβεβαιώνει πλέον η ελληνικών συμφερόντων Fix Asset Management (FAM), που δραστηριοποιείται στη διαχείριση κεφαλαίων στο εξωτερικό. Έως και 400 εκατ. οι απώλειες.

  • του Ν.Γ.Δρόσου
Έλληνες επενδυτές στην παγίδα του Madoff
Την έκθεσή της στην υπόθεση B. Madoff επιβεβαιώνει η ελληνικών συμφερόντων εταιρία Fix Asset Management (FAM), η οποία δραστηριοποιείται στη διαχείριση κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Ήδη από χθες το Euro2day.gr είχε πληροφορίες για απώλειες Ελλήνων μεγαλοεπενδυτών που βρέθηκαν να έχουν τοποθετήσει χρήματα (ακούγονται ποσά έως και 400 εκατ. δολαρίων) στο σχήμα του Madoff μέσω εταιρίας διαχείρισης ελληνικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, «η Fix Asset Management (FAM) προσφέρει υπηρεσίες σε αριθμό funds που έχουν εκτεθεί στον Madoff. Όπως πολλά από τα κορυφαία χρηματοοικονομικά ιδρύματα παγκοσμίως, η FAM είναι έκπληκτη (shocked) από το περίπλοκο της υπόθεσης Madoff (Madoff’s complex scheme). Υπό το φως της κατάρρευσης, τα funds που έχουν επηρεαστεί και εξυπηρετούνται από την FAM έχουν ταχθεί στην επιθετική ανάκτηση όλων των στοιχείων ενεργητικού που σχετίζονται με την Bernard L. Madoff Investment Securities».

Επιπροσθέτως, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ως προς τον σκοπό αυτόν, τα funds που εξυπηρετούνται από την FAM έχουν προσλάβει το νομικό γραφείο Reed Smith LLP».

Το Euro2day.gr, που από διημέρου έχει στη διάθεσή του πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, προσπάθησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με τον κ. Ιωάννη Φιξ, μέλος της παλαιάς οικογενείας ζυθοποιών και, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της FAM, δίχως ωστόσο τούτο να καταστεί δυνατό.

Αντίστοιχες προσπάθειες καταβλήθηκαν τόσο στα γραφεία της FAM στην Αθήνα όσο και στα γραφεία τρίτης εταιρίας με την οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετίζεται ο κ. Φιξ, της Nucleus Financials, άνευ αποτελέσματος.

Αντιστοίχως, το Euro2day.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη νομική σύμβουλο της FAM, αλλά εξαιτίας της διαφοράς ώρας με τις ΗΠΑ, όπου αυτή δραστηριοποιείται, τούτο επίσης δεν κατέστη δυνατό.

Όπως επισημαίνουν πηγές της αγοράς, η FAM λειτουργεί ως «fund of funds» τοποθετώντας κεφάλαια τρίτων σε funds όπως αυτό που διαχειριζόταν ο B. Madoff.

Η έκθεσή της στην όλη υπόθεση δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς, αν και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ανέρχεται σε ιδιαίτερα υψηλό χρηματικό ποσό.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v