Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δοκιμάζονται" τα αντανακλαστικά της Σοφοκλέους

Η επικείμενη ψήφιση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ της βοήθειας 15 δισ. δολαρίων για την αυτοκινητοβιομηχανία, δημιουργεί θετικό κλίμα σε ασιατικές αγορές και Ευρώπη. Παραμένει ερώτημα η συμπεριφορά της αδύναμης Σοφοκλέους.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Η επικείμενη ίσως και σήμερα ψήφιση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ της βοήθειας 15 δισ. δολαρίων για την αυτοκινητοβιομηχανία, χαιρετίστηκε θετικά από τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια, που αγνόησαν την χθεσινή διόρθωση της Wall Street και έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, ενώ ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν και τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Με αυτά τα δεδομένα στο διεθνές κλίμα, η Σοφοκλέους θα κληθεί και σήμερα να δείξει τα όποια αντανακλαστικά διαθέτει και τα οποία στις προηγούμενες ημέρες περιορίστηκαν στο να διατηρήσουν τον Δείκτη πάνω από τις 1.800 μονάδες, αλλά ουσιαστικά να μην χάσει αυτά που δεν κέρδισε ποτέ.

Με την επιστροφή των πολιτών στους περισσότερους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και με δεδομένο ότι το ΧΑ είναι μια καθαρά τραπεζοβαρής αγορά, οι ελπίδες για κάτι σημαντικά διαφοροποιημένο προς το καλύτερο δείχνουν περιορισμένες εάν δεν αλλάξει η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο. Και βέβαια, η καχεξία και η επίδειξη αδυναμίας στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό.

Μοιραία και όσον αφορά την κίνηση του Γενικού Δείκτη, η προσοχή θα στραφεί και πάλι στους γνωστούς τίτλους των Εθνικής, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Η πρώτη εμφάνισε πωλητές κατά την τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης και δεν πρέπει να χάσει σε κλείσιμο τα 13,5 ευρώ, αν δεν θέλει να βάλει σε δοκιμασία τις στηρίξεις στα 12,7 και 11,24 ευρώ.

Σαφώς καλύτερη η εικόνα από ΟΠΑΠ και ΟΤΕ και θετικά τεχνικά μηνύματα. Ο πρώτος πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα των 20,46 ευρώ και αν η αντίσταση μετατραπεί σε στήριξη μπορεί να δώσει μίνιμουμ κίνηση προς τα 22,35 ευρώ.

Ο δεύτερος με κλείσιμο υψηλότερα των 12,32 ευρώ που πέτυχε χθες δημιουργεί προϋποθέσεις αναρρίχησης προς τα 14,26 ευρώ.

Τέλος, αποφασιστικής σημασίας όσον αφορά τον τίτλο της MIG κρίνεται η στήριξη στα 2,5 ευρώ.

Χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις η εικόνα του Γενικού Δείκτη, με τις πρώτες αντιστάσεις στις 1.873 και 1.942 μονάδες και τις επόμενες στηρίξεις στις 1.806 και 1.797 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v