Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Άλμα" στη Σοφοκλέους με έξωθεν αρωγή

Αναμενόμενο ανοδικό ξεκίνημα, με το ΧΑ να ακολουθεί έστω και με σχετική απόσταση το ανοδικό τίναγμα των ευρωαγορών. Πράσινοι όλοι οι τίτλοι του 20άρη. Ράλι για Βιοχάλκο, κέρδη άνω του 7% για Τιτάν, ΕΛΠΕ και του 5% για ΕΤΕ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Αναμενόμενο ξεκίνημα με τη Σοφοκλέους μέχρι στιγμής τουλάχιστον να υποαποδίδει σε κέρδη έναντι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ σχετικά ερωτηματικά δημιουργεί και ο μάλλον χαμηλός μέχρι στιγμής τζίρος συναλλαγών.

Ασφαλώς κλίμα και διαθέσεις μέχρι στιγμής έχει αναλάβει να καθορίσει ο FTSE 20, το σύνολο των μετοχών του οποίου κινείται με θετικό πρόσημο, ενώ νότες αισιοδοξίας δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, δημιουργεί και το +4,99% του τραπεζικού δείκτη.

Η μέχρι στιγμής διαμορφούμενη εικόνα μεταξύ ανοδικών-πτωτικών μετοχών φθάνει στο 14 προς 1, αλλά πάρα πολλοί τίτλοι, αν όχι οι περισσότεροι, παραμένουν με μηδενικές συναλλαγές.

Επιστρέφοντας στον 20άρη, τις εντυπώσεις κερδίζει το +11,06% της Βιοχάλκο (αξίζει να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 5,20 ευρώ με κέρδη 25%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 7% μέχρι στιγμή κινούνται Τιτάνας και ΕΛΠΕ και του 6% ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας.

Επίσης με κέρδη μεγαλύτερα του 5% Intralot, MIG και ΟΠΑΠ, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται ΟΤΕ, Alpha Bank, Eurobank και Κύπρου, ενώ κοντά στο 5% είναι και τα μέχρι στιγμής κέρδη του FTSE 20.

Για τον τελευταίο παραμένει ζητούμενο τουλάχιστον το κλείσιμο υψηλότερα των 968 μονάδων, ενώ άκρως επιλεκτικές κινήσεις παρατηρούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου αρκετοί τίτλοι σημειώνουν τουλάχιστον αξιοπρόσεκτα κέρδη, για τα οποία όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνηγορεί ο μέχρι στιγμής όγκος συναλλαγών.

Τέλος, στα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της συνεδρίασης και η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Βωβός, μετά την αίτηση της εισηγμένης προς το ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v