Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τράπεζες σε νέα χαμηλά χωρίς βοήθεια

ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ δεν επαρκούν για να «κρύψουν» τη γύμνια των τραπεζών, που παρασύρουν χαμηλότερα την αγορά. Σε νέα χαμηλά μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Νέες πιέσεις σε Folli Follie, ΜΕΤΚΑ, Ηρακλή, Σιδενόρ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στον αρχικό ρυθμό συνεχίζει να κινείται ο FTSE και το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Απώλειες μέχρι 1,2% για τον Γ.Δ. (1.820 μονάδες) μέχρι 1,4% χαμηλότερα ο 20άρης (938 μονάδες) και σε φορά αντίδρασης περίπου 60 με 65 μετοχές.

Στον 20άρη… μία από τα ίδια για τράπεζες και… μη τραπεζικό τρίδυμο, καθώς οι πωλητές επιμένουν σε Alpha Bank, Eurobank, Κύπρου, Πειραιώς, ενώ η Εθνική ακολουθεί μετά από «αντίσταση» μερικών συνεδριάσεων.

Νέες χαμηλές τιμές για την Alpha Bank, κάτω και από τα 7 ευρώ, σταθερά χαμηλότερα των 6 ευρώ για τη Eurobank στον πυθμένα των 2,68 ευρώ για την Κύπρου, στα 6,7 ευρώ για την Πειραιώς.

Μικρότερες οι απώλειες κατά 0,5% για την ΜΡΒ στα 1,97 ευρώ.

Οι πωλητές επιμένουν και στον Μυτιληναίο, χαμηλότερα πλέον των 4 ευρώ προς τα 3,70 και με απώλειες της τάξεως του 4,3%.

Παλεύει το 1 ευρώ η Alapis, όπου επίσης παρατηρείται αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, με 1,1 εκατ. μετοχές.

Τρεις σωματοφύλακες, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ δεν επαρκούν για να κρατηθεί η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, παρά τη συνεχιζόμενη αντίδραση και των τριών.

Λίγο έως πολύ προδιαγεγραμμένη η πορεία τόσο της ΔΕΗ προς τα 11,9 ευρώ όσο των ΟΤΕ στα 11,86 ευρώ και του ΟΠΑΠ, που επιστρέφει πάνω από τα 20 ευρώ.

Ικανοποιητική και σήμερα η συμπεριφορά για την Coca Cola, στα 11,14 ευρώ, ενώ η συνδεδεμένη Frigoglass χάνει περισσότερο από την αποκοπείσα αξία (-14,5%) και διαμορφώνεται στα 4,28 ευρώ.

Σημαντικές πιέσεις σε μετοχές ελάχιστης απόλυτης χρηματιστηριακής τιμής και χαρτιά Ειδικών Χαρακτηριστικών, προφανώς λόγω αναγκαστικών πωλήσεων από λογαριασμούς που κινούνται με margin.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές στο περίπου 1 προς 2, με τον Παρνασσό στα 1,28 ευρώ, την Αττικάτ στα 0,24 ευρώ, τον Ικτίνο στα 0,51 ευρώ, την Ελτον στα 0,56 ευρώ, τη Euromedica στα 5,08 ευρώ, την Byte στα 1,15 ευρώ.

Περισσότερες από αυτές με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τις 10.000 τεμάχια.

Σημαντικές πιέσεις σημειώνονται και στις μετοχές των Folli Follie, Σιδενόρ, Ηρακλής, Lamda Development, ΜΕΤΚΑ, Βιοχάλκο, FORTHnet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v