Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναταράξεις στη Σοφοκλέους μετά τα επιτόκια

Ολοκληρώθηκαν οι μειώσεις επιτοκίων (αναμενόμενες ή επιθετικότερου χαρακτήρα) και από εκεί και πέρα - παρά το έντονα ανοδικό ξεκίνημα - πρώτος λόγος μεταφέρεται στους πωλητές. Νέο χαμηλό 52 βδομάδων για Alpha Bank.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Ολοκληρώθηκαν και οι μειώσεις επιτοκίων (αναμενόμενες ή επιθετικότερου χαρακτήρα) και από εκεί και πέρα, αργά αλλά σταθερά, και παρά το έντονα ανοδικό ξεκίνημα, ο πρώτος λόγος μεταφέρεται στους πωλητές, τόσο στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και στη Σοφοκλέους.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΧΑ, λίγο μετά τις 15:15, όχι απλά έχει χάσει όλα τα αρχικά κέρδη, αλλά βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωτοστατεί σε απώλειες και τον κλαδικό τους δείκτη να υποχωρεί κατά 1,95%, καταγράφοντας ένα ακόμη χαμηλό για το τρέχον έτος και όχι μόνο.

Η ίδια εικόνα και για Alpha Bank, Eurobank, Κύπρου, MPB, Πειραιώς και Μυτιληναίο ενώ τα όποια θετικά προσχήματα διασώζονται από ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Εθνική.

Προφανώς, η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών έχει διαμορφωθεί υπέρ των δεύτερων, σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, όπου μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα εύρος περίπου 54 μονάδων (ενδοσυνεδριακό χαμηλό 1.820,59, υψηλό 1.874,16).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v