Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα και επιλεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Αδυνατεί να ακολουθήσει τον βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών το ΧΑ και επιδίδεται σε μάλλον αδύναμη πλάγια κίνηση, φροντίζοντας απλά το θετικό πρόσημο του ΓΔ. Πτώση άνω του 2% για ΕΤΕ, ΔΕΗ. Κέρδη 1% για ΟΠΑΠ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Σε αδύναμη πλάγια κίνηση δείχνει να εξελίσσεται η συνεδρίαση, με τη Σοφοκλέους περισσότερο να ενδιαφέρεται να διατηρηθεί έστω και οριακά το θετικό πρόσημο στον δείκτη και λιγότερο να προσπαθεί να ακολουθήσει την ανοδική αντίδραση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 14:30 προέκυψαν και σχετικές πωλήσεις στον τίτλο της Εθνικής, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι δεικτοβαρείς τίτλοι που θα μπορούσαν να αναζητήσου κάτι καλύτερο.

Τόσο ο τζίρος όσο και η γενικότερη εικόνα του ταμπλό επιβεβαιώνουν την περίπου μηδενική διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου, ακόμα και σε σχετικά βελτιωμένο διεθνές κλίμα.

Ανεξαρτήτως τελικού κλεισίματος, καθίσταται πασιφανές ότι στην παρούσα φάση το ΧΑ αν μη τι άλλο χάνει χρόνο και αυτό θα το βρει μπροστά του αν υποτροπιάσει το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Στους τίτλους του 20άρη που συνεχίζουν να έχουν μεικτή εικόνα, αξίζει να σημειωθεί ότι αργά αλλά σταθερά εμφανίζονται πωλητές και στον τίτλο της ΔΕΗ, όπως και της ΜΡΒ και Κύπρου, ενώ αντίθετα σχετικά καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν Coca Cola, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Alpha Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 1.874 μονάδων, πράγμα που με την παρούσα εικόνα της αγοράς δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v