Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις τακτικής πέριξ των 1.850 στο ΧΑ

Γύρισαν σε θετικό πρόσημο οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθεί για κάτι καλύτερο και η Σοφοκλέους. Περίπου ισοβαρής η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών. Κέρδη άνω του 1% για 3Ε, Eurobank, Mυτιληναίο.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Απορροφήθηκε η αρχική προσφορά και γύρισαν σε θετικό πρόσημο τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενθαρρυνόμενα και από τον δείκτη οικονομικού κλίματος που για τον Δεκέμβριο στη Γερμανία διαμορφώθηκε στις -45,2 μονάδες, έναντι -53,5 μονάδων που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη, η Σοφοκλέους προσπαθεί να παγιώσει το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη, έστω και αν τουλάχιστον μέχρι τις 13:00 δεν δείχνει διαθέσεις απόπειρας κίνησης υψηλότερα των 1.860 μονάδων.

Τεχνικά ένα κλείσιμο υψηλότερα από την ζώνη 1.865-1.874 μονάδων θα θεωρείτο ένα θετικό πρώτο δείγμα γραφής.

Εχουν πληθύνει οι μετοχές του 20άρη που κινούνται στο «πράσινο» και αυτές είναι Τιτάν, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Intralot, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΔΕΗ, Alpha Bank, Εθνική και MIG.

Καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση στην εικόνα μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης (οι όποιες διαθέσεις εκεί πιθανότατα να διαφανούν μετά τις 14:00 όταν θα επιστρέψει στο Σύστημα ολόκληρο το ταμπλό), ενώ με μικρές διαφορές κινούνται οι ανοδικές-πτωτικές μετοχές.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι σχετικά ανοδικές διαθέσεις παρουσιάζει ο τζίρος, που ξεπερνά τα 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία 8,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ το ντεμπούτο της Optronic χαρακτηρίστηκε με απώλειες 0,33%, ενώ ο εν λόγω τίτλος διακίνησε 12.084 τεμάχια και έκλεισε στα 2,99 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v