Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχες αγοραστών- πωλητών στη Σοφοκλέους

Με εικόνα καλύτερη των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, το Χρηματιστήριο της Αθήνας προσπαθεί να διατηρήσει τον Γενικό Δείκτη σε θετικό πρόσημο, έχοντας σημαντικές βοήθειες από Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Coca Cola.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Με εικόνα ελαφρώς καλύτερη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων προσπαθεί να κινηθεί η Σοφοκλέους, έχοντας τον Γενικό Δείκτη μετά το πρώτο αρνητικό ξεκίνημα να κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, εναλλάσσοντας πρόσημα.

Μέχρι στιγμής το θετικό πρόσημο για τον Δείκτη προσπαθούν να διατηρήσουν ΟΠΑΠ (+1,86%), Alpha Bank (+2,65%) και κατά δεύτερο λόγο ΔΕΗ (+1,15%) και Coca Cola (+1,29%).

Ολοι οι υπόλοιποι τίτλοι του 20άρη κινούνται με μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες και αρκετοί από αυτούς, όπως Intralot, Motor Oil, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Εθνική και MIG, σταθεροποιητικά.

Αντίθετα, με αξιοσημείωτες απώλειες οι Αγροτική, Κύπρου, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις και μετά βίας και 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, οι συναλλαγές του Τιτάνα ξεπερνούν τα 1.000 τεμάχια, κάτω από 2.000 τεμάχια οι συναλλαγές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κάτω από 4.000 τεμάχια οι συναλλαγές των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ λίγο περισσότερο από 5.000 κομμάτια έχει διακινήσει η Motor Oil.

Καθίσταται ευνόητο ότι σε αυτή την περίπτωση, σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση οι συναλλαγές είναι ακόμα μικρότερες, έστω και εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρούνται ακραίες διακυμάνσεις.

Ο Γενικός Δείκτης μέχρι στιγμής κινείται σε ένα εύρος 34 μονάδων (χαμηλό 1.818,18, υψηλό 1.852,94 μονάδες), ενώ ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Ισοβαρής η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών και μετά δυο τρίτα του ταμπλό να μην έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v