Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Τρομάζει" στο rebound το ΧΑ

Σε δοκιμασία βρίσκονται αρκετές μετοχές του 20άρη, με Intralot (-4,4%), ΔΕΗ (-2,9%) σε νέα χαμηλά. Σε προ τετραετίας τιμές επιστρέφει η Eurobank. Έχασε τα αρχικά κέρδη, περίπου 3%, η Εθνική.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Εξασθενεί η αντίδραση στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ τα συμβόλαια του S&P 500 παραπέμπουν σε οριακά αρνητικό άνοιγμα του συγκεκριμένου δείκτη.

Στο Χ.Α. οι πωλητές ανέλαβαν δράση σταδιακά από τα μέσα και μετά της συνεδρίασης σε μετοχές του FTSE, η τιμή των οποίων διαμορφώνονταν ούτως ή άλλως σε χαμηλά επίπεδα.

Η Εθνική προσπάθησε όσο προσπάθησε, αλλά σταδιακά έχασε την αρχική αντίδραση του +3%, με την τιμή να διολισθαίνει μέχρι τα 30,30 ευρώ.

Πάντως, οι πωλητές είχαν τον πρώτο λόγο από τις 13:00 - 13:30 και μετά στις μετοχές της ΔΕΗ, της Intralot, της Εurobank, των ΕΛΠΕ κ.ά.

Ενδεικτικό της τάσης αλλά και της διάθεσης που επικρατεί είναι πως από εκείνη την ώρα και μετά η τιμή αρκετών από τις προαναφερθείσες μετοχές πιέστηκε σε επίπεδο ακόμη πιο χαμηλό από το χθεσινό.

Από τεχνική πλευρά, η συνολικότερη εικόνα των μετοχών του 20άρη επιβεβαιώνει, δυστυχώς, το αρνητικό ενδεχόμενο, καθώς μετοχές όπως της ΔΕΗ ή της Intralot πιέζονται σε νέα χαμηλά.

Προβληματίζει, όμως, πάντα από τεχνική πλευρά, η εικόνα και της Eurobank σε τιμές χαμηλότερα και των 13 ευρώ, που αντιστοιχούν σε χαμηλές τιμές 4ετίας.

Πλέον, η αποτίμηση της Eurobank υποχωρεί χαμηλότερα και των 7 δισ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank μετά βίας κρατά τα 6,5 δισ. ευρώ.

Συμπερασματικά, η συγκυρία λειτουργεί σαν… βούτυρο στο ψωμί των υποτιμητών, ειδικότερα εκείνων που από την αρχή του έτους έχουν θέσει πολύ χαμηλά (από τις τότε τιμές) τον πήχη για τραπεζικές μετοχές και τίτλους εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Το ότι μέχρι στιγμής και μετά την ταλαιπωρία τριών συνεδριάσεων η αγορά αδυνατεί να κινηθεί στοιχειωδώς με τους κανόνες της τεχνικής ανάλυσης, δίνοντας αντίδραση, έστω για μετοχές του 20άρη, αποτελεί αποθαρρυντική ένδειξη για τη συνέχεια.

Ήδη, ο Γ.Δ. μετά βίας κρατά οριακά κέρδη 0,15% και συντηρείται στις 3.135 μονάδες.

Χαμηλό ημέρας παραμένουν μέχρι στιγμής οι 3.127 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v