Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όγδοη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση στο Χ.Α.

Περισσότερο από 4,5% χάνει η ΔΕΗ, κατά 9 ευρώ υποβαθμίζει την τιμή-στόχο για τον ΟΤΕ η Merrill Lynch και από 3,2% περίπου χάνουν Alpha, Πειραιώς. Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στο Χ.Α., με περίπου 80 - 90 μετοχές στο «κόκκινο».

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε ξεκάθαρη φάση υποβάθμισης των ελληνικών blue chips επιμένουν οι ξένοι. Τελευταία και πιο χαρακτηριστική περίπτωση ο ΟΤΕ, όπου η Merrill Lynch υποβαθμίζει την τιμή-στόχο κατά σχεδόν 9 ολόκληρα ευρώ, στα 17,1 ευρώ, από τα 26 ευρώ προηγουμένως.

Η μετοχή του Οργανισμού υποχωρεί ακόμη χαμηλότερα, στα 16,24 ευρώ, με απώλειες 1,4%.

Η αποχώρηση όμως των ξένων είναι εμφανής και στην περίπτωση της ΔΕΗ, η μετοχή της οποίας χάνει περισσότερο από 4,2% προς τα 20,70 ευρώ, καθώς ελάχιστοι είναι πλέον αυτοί που ποντάρουν στην έγκριση των ομολογουμένως… επαναστατικών προτάσεων της διοίκησης για νέες και νέες και επόμενες αυξήσεις.

Σταθεροί πωλητές σε Alpha Bank, Πειραιώς οδηγούν χαμηλότερα τον 20άρη, προς τις 1.959 μονάδες, απειλώντας ακόμη μία στήριξη. Με τον Γενικό να επιστρέφει ακόμη πιο πίσω, καθώς υποχωρεί προς τις 3.655 μονάδες, με σημαντικές πωλήσεις και σε Eurobank, Εθνική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και σε άλλες μετοχές του 20άρη.

Οι συναλλαγές μάλλον λογικές, στα 42 εκατ. ευρώ μετά τα πρώτα 40 - 45 λεπτά της συνεδρίασης, αλλά δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας πως μεγάλο μέρος των πωλήσεων γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάσει εύλογης ποσόστωσης.

Εξαιρετικά περιορισμένο το ενδιαφέρον και στον μεσαίο - χαμηλότερο χώρο, απ’ όπου εξαιρέσεις συναντώνται σε Fourlis, Betanet, ΓΕΒΚΑ, Βωβός και σε ακόμη μετρημένες εισηγμένες.

Ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει όλο και χαμηλότερα. Σύμφωνα με την προσέγγιση του Θ. Σταυρόπουλου, «τεχνικά και για όσους ακόμη ασχολούνται με τον FTSE 20, χάνεται μέχρι στιγμής η στήριξη στις 1.977 μονάδες, απειλείται εκείνη των 1.956 μονάδων, με την αμέσως χαμηλότερη να τοποθετείται προς τις 1.925 μονάδες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v