Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φρένο" στην αντίδραση από ΔΕΗ, 3Ε, ΟΠΑΠ

"Βαρίδι" στις όποιες προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης υπαγορεύονται από την άνοδο των ευρωαγορών αποτελούν οι πωλήσεις σε 3Ε, ΔΕΗ, αλλά και ΟΠΑΠ που σήμερα αποκόπτει και το μέρισμα.    

  • του Θανάση Σταυρόπουλου

Ακριβώς στις 11:16 ο Γ.Δ. βρήκε για πρώτη φορά σήμερα το θετικό πρόσημο, παρά το γεγονός ότι από το ξεκίνημά τους και με συνεχώς αυξανόμενη διάθεση οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν αξιοσημείωτα κέρδη.

Δυστυχώς για τον δείκτη και την υψηλή κεφαλαιοποίηση παραμένουν οι πωλητές σε Coca Cola και ΔΕΗ, ενώ σημαντικό αντίβαρο στην όποια διάθεση ανοδικής αντίδρασης δείχνει και η μετοχή του ΟΠΑΠ, αφού σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα ύψους 1,14 ευρώ και φτάνει να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν το 5%.

Έτσι, με απώλειες μεγαλύτερες του 5% ΟΠΑΠ και Coca Cola, του 3% η ΔΕΗ, ενώ με αρνητικό πρόσημο μέχρι στιγμής κινούνται και τα ΕΛΠΕ.

Αντίθετα, κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων για τη Motor Oil, των 3 ποσοστιαίων μονάδων για ΕΛΤΕΧ, Κύπρου, MIG και Πειραιώς, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινούνται Βιοχάλκο, Intralot, ΜΡΒ και με θετικό πρόσημο οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι.

Ο Γ.Δ. 5 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης βρίσκεται στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.745,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 86 εκατ., αφού συνεχίζονται οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών - πωλητών.

85 ανοδικές έναντι 38 πτωτικών η μέχρι στιγμής αναλογία, ενώ δυστυχώς περίπου το μισό ταμπλό δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει πράξεις.

Περίπου ίδια εικόνα και στην αγορά παραγώγων, όπου οι μέχρι στιγμής συναλλαγές κρίνονται μάλλον αξιοπρόσεκτες, καθώς ενισχύονται και από τις μετακυλίσεις θέσεων.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Δείκτη τουλάχιστον υψηλότερα των 3.740 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v