Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "ρελαντί" οι πωλήσεις στις τράπεζες

Αδυνατεί η Σοφοκλέους να ακολουθήσει την έξωθεν ανοδική αφορμή, καθώς παραμένουν στην ημερήσια διάταξη οι πωλήσεις σε τραπεζικούς τίτλους και η ταλαιπωρία διαρκείας του ΟΤΕ.  10+7 μετοχές σε χαμηλό 52 εβδομάδων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Ανήμπορη να συγχρονιστεί με τον ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών δείχνει για πολλοστή φορά η ελληνική.

Είναι ενδεικτικό πως γύρω στις 14:10, με τον DAX στη Φρανκφούρτη μέχρι και 0,7% υψηλότερα και τα συμβόλαια του S&P 500 να παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα μέχρι και 0,5% στη Νέα Υόρκη, στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,4% - 0,5%, καθώς διαμορφωνόταν λίγο υψηλότερα των 3.850 μονάδων.

Πέραν του χαμηλού τζίρου είναι χαρακτηριστικό ότι 10+7 μετοχές βρίσκονται σε χαμηλό 52 εβδομάδων.

Σταθεροί οι πωλητές στη μετοχή της Eurobank συντηρούσαν κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα την τιμή, στα 16,26 ευρώ, συμβάλλοντας ανάλογα σε αρνητική διαμόρφωση του FTSE 20.

Την τελευταία μία - μιάμιση ώρα υπερισχύουν οι πωλητές και στην Εθνική, με την τιμή να υποχωρεί κατά 0,85%, στα 32,58 - 32,6 ευρώ.

Από τον κλάδο κρατούσαν η Alpha Bank οριακά υψηλότερα στα 20,76 ευρώ, το Τ.Τ. στα 11,04 ευρώ και η ΜΡΒ στα 5,08 ευρώ.

Μικτή τάση διαμορφώνεται για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, με τον Τιτάνα να ξεχωρίζει από τον 20άρη. Με απόδοση 4,5% και συναλλαγές περίπου 20.000 τεμαχίων, η κοινή μετοχή κυμαινόταν στα 28,20 ευρώ.

Αυτή σε γενικές γραμμές είναι ουσιαστικά η εικόνα της αγοράς, αδύναμης και σήμερα καθώς συνεχίζεται η σταθερή εκροή κεφαλαίων κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο.

Στο υπόλοιπο της αγοράς ξεχωρίζουν το πακέτο που έχει πραγματοποιηθεί στην κοινή μετοχή της Τρία Άλφα, η μετοχή του Everest στα 3,5 ευρώ, της Vivere στο 0,80 ευρώ (με συναλλαγές περισσότερες των 150.000 τεμαχίων), της Βιοτέρ στο 0,70 ευρώ και ακόμη ορισμένων από αυτή την κατηγορία.

Από τα ελάχιστα ενθαρρυντικά της αγοράς το γεγονός της συντήρησης του 20άρη υψηλότερα των κρίσιμων περιοχών στήριξης των 2.020 - 2.017 μονάδων.

Αναλυτικά για στηρίξεις και τεχνικά σημεία αναφοράς της αγοράς αναφέρονται εκτενώς στο χθεσινό θέμα του Θανάση Σταυρόπουλου.

Προς ώρας, κρατάμε την αδυναμία της αγοράς μας να ακολουθήσει την έξωθεν ανοδική αφορμή, τις συνεχιζόμενες πωλήσεις σε τραπεζικούς τίτλους, την ταλαιπωρία διαρκείας του ΟΤΕ και την επιβεβαίωση (ή όχι) των αντοχών του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v