Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδυνατεί να αντιδράσει η Σοφοκλέους

Μέχρι τις 11:01 κράτησε το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη, ενώ λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης «γύρισε» σε αρνητικό πρόσημο, κινούμενος προς τα χαμηλά ημέρας. Διττή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Αναμενόμενο ανοδικό ξεκίνημα, που σταδιακά φθίνει όσον αφορά στα κέρδη των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ αντίθετα στη Σοφοκλέους το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη κράτησε μέχρι τις 11:01.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης ο Δείκτης βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας (3.913,33 μονάδες), καταγράφοντας απώλειες 0,32%.

Για να συμβεί αυτό το τελευταίο έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο Alpha Bank, Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, σε αξιοσημείωτες απώλειες Τιτάνας, Motor Oil, Πειραιώς, ενώ με απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων κινείται ο τίτλος της Coca Cola.

Αντίθετα, δείχνουν να συντηρούν την ανοδική αντίδραση Αγροτική, Εθνική, Κύπρου, ΜΡΒ, MIG, Βιοχάλκο, Intralot, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Η σχέση μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών που αρχικά ξεπερνούσε το 2 προς 1 σταδιακά διαβρώνεται υπέρ των τίτλων με αρνητικό πρόσημο, όπου οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται για τη Δίας ΑΕΕΧ (λόγω αποκοπής μερίσματος ύψους 0,13 ευρώ) και τη Χαλκόρ (μετά τη σημαντική υποβάθμιση σε σύσταση και τιμή-στόχο από την Εθνική - Π&Κ).

Αντίθετα, στην πλευρά των κερδισμένων, αλλά με ελάχιστες συναλλαγές, Blue Star, Ζάμπα, Βαράγκης, Βαρβαρέσος, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη που συνδυάζονται με σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν Πειραιώς ΑΕΕΑΠ και Sciens, αλλά και Pasal, εν μέσω φημών που θέλουν τη δεύτερη να παραχωρεί στην τρίτη το ποσοστό που κατέχει στην πρώτη.

Συγκρατημένες έως τώρα οι συναλλαγές στην αγορά Παραγώγων και βέβαια με τέτοια μέχρι στιγμής εικόνα όλα δείχνουν «ανοιχτά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v