Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κρατά" το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων

Καμία ουσιαστική διαφορά στη συμπεριφορά δεικτών και μετοχών, με τις αψιμαχίες αγοραστών - πωλητών να διεξάγονται λίγο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων. Στο 1 προς 8,5 η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση της εικόνας μέχρι στιγμής στη Σοφοκλέους, καθώς συνεχίζονται οι πτωτικές διαθέσεις έστω και με «χρονοκαθυστέρηση», οι χαμηλοί τζίροι και η κάπως καλύτερη εικόνα που επιδεικνύει η μεσαία και η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος αλλά και να αυξάνουν τον προβληματισμό τους μετά την ανακοίνωση εκτιμήσεων σύμφωνα με τις οποίες οι ζημίες β΄ τριμήνου της Lehman Brothers θα αγγίξουν τα 2,8 δισ. δολάρια και ο όμιλος θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 δισ. δολαρίων, στη Σοφοκλέους συνεχίζονται οι αψιμαχίες λίγο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, ενώ η σχετική «βελτίωση» της εικόνας έχει φέρει την αναλογία ανοδικών - πτωτικών στο 1 προς 8,5. 

Έπειτα από σχετική μάχη μεταξύ αγοραστών - πωλητών έχει «γυρίσει» σε αξιοσημείωτες απώλειες και ο τίτλος της Intralot και έτσι το σύνολο των μετοχών του 20άρη κινείται με αρνητικό πρόσημο.

Πτωτική συνεδρίαση χαμηλών μέχρι στιγμής συναλλαγών και στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους να ακολουθούν την κίνηση της υποκείμενης.

Λίγο καλύτερη η εικόνα στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό, όμως εκεί ο μεγαλύτερος προβληματισμός δεν προέρχεται από τις απώλειες, αλλά από την εικόνα συναλλακτικής απαξίωσης που εμφανίζουν δεκάδες τίτλοι.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης, μόλις και μετά βίας ο τζίρος ξεπερνά τα 102 εκατ. ευρώ, από τα οποία μάλιστα πρέπει να αφαιρεθούν τα 7,5 εκατ. ευρώ που αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο ο FTSE 20 να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.100 μονάδων και ο Γενικός Δείκτης κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, ενώ θα ήταν σαφώς καλύτερο ένα κλείσιμο υψηλότερο από τις 4.064 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v