Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα με αγορές στις τράπεζες

Ορισμένοι ξένοι φαίνεται πως επιστρέφουν σε μετοχές ελληνικών τραπεζών και τίτλους-κλειδιά του 20άρη. Σημαντικά κέρδη για Κύπρου, Πειραιώς, Εθνική, ΜΡΒ. Ανοδικά διαμορφώνεται η τιμή 120-130 μετοχών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Υψηλότερα, μέχρι 0,66%, διαμορφωνόταν πριν από λίγο ο DAX στη Φρανκφούρτη. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθερά υψηλότερα των 4.150 μονάδων, με τον FTSE 20 σε τροχιά προς τις 2.225 μονάδες. Με αιχμή τις τράπεζες, όπου έπειτα από 40 λεπτά συνεδρίασης είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ σε Κύπρου, Εθνική και Πειραιώς.

Η τιμή της μετοχής των τριών τραπεζών διαμορφωνόταν μέχρι τα υψηλά των 9,42 ευρώ, των 34,90 ευρώ και των 22,44 ευρώ αντίστοιχα.

Με βάση τις συναλλαγές της αρχής, φαίνεται πως στις τράπεζες τοποθετούνται και πάλι ξένα κεφάλαια.

Τελευταία ανάλυση, που υποστήριζε Πειραιώς και Κύπρου, ήταν αυτή της JP Morgan στις 23/5, η οποία έθετε τον πήχη στα 32 ευρώ για την πρώτη και στα 15 για τη δεύτερη.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται συγκριτικά σε Marfin Investment Group, ΜΡΒ αλλά και σε ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ.

Στη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων σημειώνεται μεθοδική απορρόφηση της προσφοράς από τα 11,7 ευρώ έως τα υψηλά ημέρας των 11,88 ευρώ, με ισχυρούς παίκτες να φέρεται να λαμβάνουν θέσεις στη μετοχή.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές δείχνει αρκετά ισχυρή στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης, αλλά το ενθαρρυντικό είναι πως τζίρος πραγματοποιείται σε μετοχές των Coca Cola Hellenic, Βιοχάλκο, Intralot, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Alapis, Sciens, Ελληνική Τεχνοδομική και γενικότερα μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ισχυρών επενδυτικών κύκλων.

Από τις περίπου 120 - 130 μετοχές που κινούνταν ανοδικά θα πρέπει να σημειωθεί πως για 50 από αυτές το ποσοστό μεταβολής ήταν μεγαλύτερο του 2%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μετοχές μεσαίας - χαμηλότερης αποτίμησης έχρηζαν μιας δεύτερης ματιάς.

Υψηλότερα προς τα 3 ευρώ η μετοχή της Alpha Γκρίσιν, στα 3,30 ευρώ της Αγροτικής Ασφαλιστικής, στα 2,25 ευρώ του Βάρδα, στο 1,06 ευρώ των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών, κοντά στα 2 ευρώ του Κούμπα, στα 2,75 ευρώ της Centric, στο 1,09 ευρώ της Ridenco, στο 1,05 ευρώ της ΕΛΤΟΝ, ενώ ακολουθούσαν αρκετές από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v