Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα μπορούσε και χειρότερα η Σοφοκλέους

Αναμενόμενη πτωτική κίνηση που δείχνει να περιορίζεται λόγω της ήπιας πτώσης που καταγράφουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Από τους τίτλους του 20άρη διασώζονται Intralot, ΕΛΤΕΧ. Ισχυρές πιέσεις για ΠΕΙΡ-ΤΙΤΚ.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Αναμενόμενα πτωτικό ξεκίνημα που έφερε τον δείκτη μέχρι τις 4.010,29 μονάδες (-2,10%), όμως η ήπια διολίσθηση την οποία παρουσιάζουν μέχρι στιγμής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «αναγκάζει» και τη Σοφοκλέους να περιορίσει κάπως τις αρχικές της απώλειες, έστω και αν λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης καμία από τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές δεν έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο.

Όλες ανεξαιρέτως οι μετοχές του 20άρη κινούνται σε κόκκινο φόντο (πλην της Intralot ο τίτλος της οποίας μέχρι στιγμής δείχνει αμετάβλητος), ενώ απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει μέχρι στιγμής ο τίτλος της Πειραιώς και των 2 ποσοστιαίων μονάδων οι Τ.Τ., Κύπρου, Eurobank, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και Τιτάν.

Oύτε λόγος για τη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών που διαμορφώνεται στο 9 προς 155, ενώ οι μέχρι στιγμής «θαρραλέοι» θετικοί τίτλοι είναι οι Εverest, Βαράγκης, CPI, Αlpha Grissin, Νεώριον Σύρου, Alco, FHL Mermeren, Olympic Catering, Εμπορική (οι περισσότεροι με λίγες συναλλαγές).

Ο τζίρος ξεπερνά τα 37 εκατ., από τα οποία το 1,2 εκατ. αφορά σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ τεχνικά ζητούμενο για το υπόλοιπο και κυρίως για το κλείσιμο της συνεδρίασης είναι για σήμερα και αύριο η διατήρηση του ψυχολογικού ορίου των 4.000 μονάδων και ακόμη καλύτερα το κλείσιμο υψηλότερα των 4.064 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v