Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Έναρξη κάλυψης MPB, ΑΤΕ, Κύπρου

Κάλυψη των MPB, ΑΤΕ, Κύπρου και Ελληνικής ξεκινά η Goldman Sachs για τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες (6/6), εντοπίζοντας τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Goldman Sachs: Έναρξη κάλυψης MPB, ΑΤΕ, Κύπρου
Ισχυρούς ισολογισμούς και ισχυρή ανάπτυξη σε ελκυστικές αποτιμήσεις εντοπίζει η Goldman Sachs για τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες, όπως προκύπτει από σχετική έκθεσή της με ημερομηνία 6 Ιουνίου.

Τόσο για τις ελληνικές όσο και για τις κυπριακές τράπεζες ο οίκος επισημαίνει πως είναι πολύ καλά τοποθετημένες σε αγορές υψηλής ανάπτυξης, καθώς και ότι αποτελούν επιλογές χαμηλού ρίσκου.

Βασική θέση του είναι πως οι τράπεζες που μπορούν να οδηγήσουν την ανάπτυξη των καταθέσεων και να στηριχτούν σε ισχυρά κεφάλαια και μεγάλη ρευστότητα θα είναι οι νικήτριες σε επίπεδο δανείων και τελικά κερδοφορίας. Αυτό αναμένει η Goldman να αποτελέσει τον κύριο καταλύτη για την τιμή των μετοχών.

Ο διεθνής οίκος ξεκινά κάλυψη με σύσταση "buy" για τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin Popular Bank, με τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ και 7,5 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και των μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας και της ΑΤΕbank με σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο τα 3,45 ευρώ και 2,85 ευρώ αντίστοιχα.

Για τη Marfin Popular Bank ο οίκος επισημαίνει ότι διαθέτει ελκυστική ανάπτυξη και βελτιούμενη ορατότητα. Η Goldman Sachs αναμένει για την MPB να ωφεληθεί από το ισχυρό μερίδιο αγοράς στην Κύπρο, τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στην Ελλάδα αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη στις διεθνείς δραστηριότητές της.

Η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί το top pick του οίκου, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαθέτει έναν από τους περισσότερο ρευστούς ισολογισμούς στην Ευρώπη, ισχυρή κεφαλαιακή θέση, ελκυστική έκθεση σε αγορές υψηλής ανάπτυξης, ωριμάζον δίκτυο, επεκτεινόμενες εργασίες στην Ουκρανία και στη Ρωσία και ελκυστική αποτίμηση.

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο οίκος προχωρά σε μικρή υποβάθμιση της τιμής-στόχου από τα 14,7 στα 14,4 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση "buy", ενώ για την Alpha Bank η τιμή αλλάζει από 26,7 σε 26,6 ευρώ ανά μετοχή  με σύσταση "buy".     

Από τις υπόλοιπες  τράπεζες τις οποίες ήδη καλύπτει, η Goldman Sachs διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "neutral" για την Εθνική Τράπεζα (40 ευρώ) και τη Eurobank (21 ευρώ ανά μετοχή), ενώ υποβαθμίζει από "buy" σε "neutral" τη σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς (24,5 ευρώ ανά μετοχή), λόγω της πρόσφατης υπεραπόδοσης του τίτλου, όπως αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v