Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: «Κόβουν» τις τιμές-στόχους Lehman και Merrill

Σε υποβάθμιση των τιμών-στόχων για τη μετοχή της 3E προχώρησαν Lehman Brothers και Merrill Lynch, μετά την υποβάθμιση του guidance για το 2008 από τη διοίκηση της εταιρίας. Πώς σχολιάζουν το conference call οι αναλυτές.

3E: «Κόβουν» τις τιμές-στόχους Lehman και Merrill
Σε υποβάθμιση των τιμών-στόχων για τη μετοχή της Coca Cola 3E προχώρησαν Lehman Brothers και Merrill Lynch με εκθέσεις τους στις 16/6, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για μείωση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη του συνόλου της τρέχουσας χρήσης.

Στα 24 ευρώ ανά μετοχή, από 30 ευρώ προηγουμένως, μείωσε την τιμή-στόχο για την Coca Cola 3E η Lehman Brothers, η οποία διατηρεί τη σύσταση “equalweight”.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων της Coca Cola παραμένει ισχυρός, αν και θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με την εταιρία επηρεάζουν τα περιθώρια. Αν και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για την ανάπτυξη της εταιρίας παραμένουν ανέπαφοι, η τιμή της μετοχής αναμένεται να συσσωρευτεί γύρω στα 20 ευρώ βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Lehman.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι οι μετοχές της Coca Cola 3E διαπραγματεύονται με Ρ/Ε 15,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, έναντι 15,4 για το σύνολο του κλάδου.

Η Merrill Lynch από την πλευρά της μείωσε την τιμή-στόχο στα 25 ευρώ ανά μετοχή, από 31,5 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση “underperform”.

Η Merrill Lynch εκφράζει την έκπληξή της για το μέγεθος της υποβάθμισης των προβλέψεων της Coca Cola 3E, δεδομένου ότι η εταιρία είχε επαναλάβει το προηγούμενο guidance της όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου.

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος σημειώνει ότι το momentum των κερδών δεν υποστηρίζει πλέον την προνομιακή αποτίμηση, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της Coca Cola 3E κατά 10% για το 2008, στο 1,36 ευρώ ανά μετοχή, από 1,51 ευρώ προηγουμένως.

---Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το conference call

Οι πιέσεις από τις τιμές των πρώτων υλών, σε συνδυασμό με το επιδεινούμενο διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον, συνεχίζουν να αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την Coca Cola Hellenic από εδώ και στο εξής, σχολιάζει η Proton Bank στο πρωινό report της με ημερομηνία 17/6.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, όπως ελέχθη κατά τη διάρκεια του conference call της εταιρίας, η διοίκηση αναμένει μικρή μείωση (-1%) του όγκου στην Ιταλία το α΄ εξάμηνο, ενώ εκτιμά ρυθμό ανάπτυξης 5% - 7% στη Ρουμανία και στην Ουκρανία το ίδιο διάστημα.

Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρίας αναμένει τη χρήση του 2009 να ευθυγραμμιστεί με το μοντέλο μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Η Alpha Finance, από την πλευρά της, σημειώνει στο πρωινό report της (17/6) ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου η διοίκηση της Coca Cola Hellenic είχε εκτιμήσει ότι το κόστος ανά μονάδα θα αυξάνονταν κατά 3,5% - 4% ετησίως, έναντι 3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Μετά την ανακοίνωση αυτή, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι είχε τονίσει τις ανησυχίες της σχετικά με την ικανότητα της διοίκησης να ανταποκριθεί στο αρχικό guidance για EBIT 11% - 13% στη χρήση του 2008, λόγω των πιέσεων από το κόστος των πρώτων υλών.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι θεωρεί πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ικανότητα της διοίκησης της εταιρίας να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο μίγμα του αυξανόμενου κόστους και των χειρότερων μακροοικονομικών συνθηκών έχει πληγεί, και αυξάνει την επιφυλακτικότητα σχετικά με το αναθεωρημένο guidance του 2008, το οποίο -σύμφωνα με την εκτίμηση της Alpha Finance- εξακολουθεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v