Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική- αναδιάρθρωση MSCI καθορίζουν την τάση

Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, η Εθνική και ο διεθνής περίγυρος καθορίζουν βραχυπρόθεσμα την τάση. Θετική διάθεση στην αγορά, με υπεραπόδοση για Εθνική, ΜΡΒ, Μυτιληναίο, MIG, Alpha Bank, Eurobank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Θετική η αρχή της συνεδρίασης, καθώς ο Γενικός Δείκτης και η Εθνική αντέδρασαν προς τις 4.127 μονάδες και τα 34,84 ευρώ αντίστοιχα.

Ήπιο και σταθεροποιητικό συντηρείται το κλίμα και η τάση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX μέχρι και 0,3% - 0,4% υψηλότερα.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η βραχυπρόθεσμη τάση, πέραν του κλίματος που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια, θα επηρεαστεί κυρίως από δύο παραμέτρους.

Η πρώτη αφορά βέβαια στη δεύτερη φάση αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και η δεύτερη στη δημοσιοποίηση των στοιχείων ισολογισμού της Εθνικής Τράπεζας μετά τη συνεδρίαση.

Μέχρι τότε η αναμονή και οι επιλεκτικές κινήσεις θεωρούνται η πιο σώφρων προσέγγιση της αγοράς.

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, παράγοντες της αγοράς περιμένουν στη διάρκεια της συνεδρίασης μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων - ρευστότητας κυρίως σε Εθνική και MIG και εκροές από Βιοχάλκο, Folli Follie και Ελληνική Τεχνοδομική.

Στη μετοχή της MIG πάντως έχουν πραγματοποιηθεί ήδη συναλλαγές αξίας κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να αντιδρά προς τα 6,08 ευρώ.

Από τις Βιοχάλκο, Folli Follie και Ελληνική Τεχνοδομική θα πρέπει να σημειωθεί πως για μεν τις δύο πρώτες δεν βοηθούν τα αποτελέσματα τριμήνου, σε αντίθεση με την ΕΛΤΕΧ που σημειώνει ομολογουμένως καλά αποτελέσματα.

Η Εθνική είναι ένα άλλο ζητούμενο. Έχοντας κάνει υψηλό στα 34,84 ευρώ, δείχνει να ισορροπεί υψηλότερα των 34,7 ευρώ (2,2%).

Βοηθούν Marfin Popular Bank (3%), Alpha Bank (1%), ΟΤΕ (0,67%), ΔΕΗ (0,57%), Μυτιληναίος (1,2%), να συντηρηθεί ο FTSE 20 υψηλότερα των 2.180 μονάδων (0,8%).

Στο περίπου 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές, με Βιοκαρπέτ, Ναυτεμπορική, Newsphone, ΕΥΔΑΠ, Ζήνων, Eurodrip, Κούμπας, ΑΝΕΚ, ΟΛΘ, Έλτον, Sciens και με ορισμένες ακόμη να αντιδρούν ανοδικά με συναλλαγές περισσότερες των 10-15.000 τεμαχίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v