Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Kόβουν τιμή-στόχο οι Citi, C.S.

Στα 20,5 από 22,5 ευρώ μειώνει η Credit Suisse την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ θέτoντας τη σύσταση "neutral", ενώ στα 20 ευρώ την κόβει και η Citigroup. Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα οι αναλυτές. 

ΟΤΕ: Kόβουν τιμή-στόχο οι Citi, C.S.
Στα 20,5 από 22,5 ευρώ μειώνει η Credit Suisse την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ θέτoντας τη σύσταση "neutral", ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων συντελεστών EV/EBITDA που θέτει για την κινητή και τη σταθερή τηλεφωνία.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με P/E στο 11,9 και με λόγο EV προς EBITDA στο 5,3.

Στα 20 ευρώ από 23 προηγουμένως μειώνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Citigroup σχε σχετική έκθεση (30/05) διατηρώντας τη σύσταση “hold/high risk”.

O διεθνής οίκος αναθεωρεί χαμηλότερα κατά 3,8% και 2,6% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του Οργανισμού το 2008 και 2009 αντίστοιχα.

Η Merrill Lynch, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 26 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy", κάνει λόγο για βραχυπρόθεσμη πίεση, λόγω των υποβαθμίσεων των consensus, ωστόσο θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο ανόδου που ξεπερνά το 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο διεθνής οίκος προχωρά παράλληλα σε μείωση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ κατά 10% για την τρέχουσα χρήση, κυρίως λόγω των επιπτώσεων από το κόστος αναδιάρθρωσης του Οργανισμού και των υψηλότερων χρεώσεων από τόκους.

Σημειώνει επίσης πως κλειδί για την πορεία της μετοχής του ΟΤΕ θα αποτελέσουν οι συνέργιες ύψους 2 δισ. ευρώ τις οποίες προβάλλει η Deutsche Telekom από την απόκτηση του ελέγχου του Οργανισμού. 

"Αξιοπρεπή" χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΤΕ η Alpha Finance, επισημαίνοντας ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν καλό σημείο εισόδου για τους μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές.

Ωστόσο, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, είναι πιθανόν να υποφέρει από κάποια βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα λόγω των μετόχων μειοψηφίας που νιώθουν άβολα με το ότι δεν είναι υποχρεωτική οποιαδήποτε δημόσια πρόταση από την πλευρά της Deutsche Telekom, καθώς και εξαιτίας της μακράς περιόδου έως ότου η νέα διοίκηση παρουσιάσει και εφαρμόσει το νέο business plan. Η Alpha Finance θα προχωρήσει χαμηλώνοντας τις εκτιμήσεις της για την Cosmote.

Η Εθνική - Π&Κ, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 20,5 ευρώ και τη σύσταση "equalweight" για τον ΟΤΕ, αναφέρει πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν περιείχαν εκπλήξεις.

Από τα αποτελέσματα η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τη διατήρηση των περιθωρίων στην εγχώρια σταθερή τηλεφωνία, την "αδυναμία" που εμφάνισε η ρουμανική αγορά σταθερής τηλεφωνίας, τα ελαφρώς χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Cosmote και τη συγκράτηση των επιπέδων των κεφαλαιουχικών δαπανών.

Η Proton, από την πλευρά της, αναφέρει ότι ο κύκλος εργασιών και τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ χαρακτηρίζει "εντυπωσιακές" τις επιδόσεις της Cosmote.

Επισημαίνει παράλληλα ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ενισχύουν την άποψη της χρηματιστηριακής ότι ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τον ανταγωνισμό τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία, καταφέρνοντας να περιορίζει αποτελεσματικά το κόστος της. Σημειώνει πάντως ότι το deal με την Deutsche Telekom μονοπωλεί την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v