Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προς τις 4.100 με αιχμή τις τράπεζες

Τα κέρδη της Εθνικής, η υπεραπόδοση της Alpha, οι τοποθετήσεις ξένων στην Motor Oil, συντηρούν πέριξ των 4.100 το ΧΑ. Πτώση για ΟΤΕ. Στο 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Πάνω από τις 4.100 μονάδες συντηρείται ο Γενικός Δείκτης, μετά τα πρώτα 45-50λεπτά της συνεδρίασης. Με υψηλή, μέχρι τώρα, τιμή στις 4.127 μονάδες που σε μεγάλο βαθμό αντιστοιχεί με τις 2.185,3 μονάδες του FTSE 20 και τα 34,74 ευρώ της Εθνικής.

Στη μετοχή της Εθνικής είναι λογικό να πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, φθάνοντας στα 14 εκατ. ευρώ σε σύνολο συναλλαγών 46 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά τα επίπεδα τιμών πραγματοποιήθηκαν τρία πακέτα (σε Εθνική, ΟΠΑΠ και Πειραιώς), ενώ συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος πραγματοποιείται σε Alpha Bank, Κύπρου, Motor Oil, Marfin Popular Bank.

Στη μετοχή της Alpha Bank, πέραν των ολλανδών (του Stichting) φέρεται να ενισχύει τη θέση του και ισχυρός έλληνας εφοπλιστής, φίλα προσκείμενος προς την πλευρά Ιωάννη Κωστόπουλου.

Κινητικότητα σημειώνεται και στην Κύπρου, καθώς σε σχετικό θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη ο τραπεζικός κλάδος της Μεγαλονήσου δείχνει να «κρύβει» εξελίξεις.

Στη μετοχή της Motor Oil ενισχύεται η θέση παλαιότερων ξένων θεσμικών, αλλά και καινούριων από το χαμηλό ημέρας των 16,60 ευρώ.

Η ήπια ανοδική αντίδραση του DAX στη Φρανκφούρτη συντηρεί τη «μόχλευση» στο ΧΑ, διευκολύνει τις κινήσεις όσων δραστηριοποιούνται στη μεσαία-χαμηλότερη αποτίμηση.

Με την αναλογία ανοδικών προς καθοδικές στο 2 προς 1 και με βάση την συναλλακτικότητα των πρώτων 50 λεπτών, παρουσιάζει ενδιαφέρον η αντίδραση της Eurodrip μέχρι τα 1,13 ευρώ, της Έλτον προς τα 0,97 ευρώ, η νέα άνοδος κατά περίπου 2% της Sprider στα 3,10 ευρώ, της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες προς τα 4,5 ευρώ, της Μηχανικής προς τα 4,74 ευρώ, του Χατζηιωάννου προς τα 1,17 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v