Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μotor Oil: Ανεβάζουν τον πήχη Citi-Merrill Lynch

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Motor Oil, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, προχώρησαν Citi και Merrill Lynch. Πως σχολίασαν τα αποτελέσματα α' τριμήνου οι αναλυτές.

Μotor Oil: Ανεβάζουν τον πήχη Citi-Merrill Lynch
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Motor Oil προχώρησαν Citi και Merrill Lynch, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το α' τρίμηνο. "Πολύ ισχυρό" χαρακτηρίζει το τρίμηνο η HSBC, ενώ η UBS είδε "μεικτά" αποτελέσματα για την αναφερόμενη περίοδο. Πιο αναλυτικά:

Στα 18 ευρώ από 17 ευρώ πριν μειώνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Motor Oil η Citi σε έκθεση, διατηρώντας τη σύσταση "buy".

Ο διεθνής οίκος, ο οποίος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν «καλά», σε ένα δύσκολο τρίμηνο, προχωρά παράλληλα σε αύξηση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 κατά 5% και κατά 1% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009-2012.

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Motor Oil προχωρά και η Merrill Lynch, η οποία θέτει τον πήχη στα 20,5 ευρώ ανά μετοχή, από 19 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί την σύσταση “buy”.

Ο διεθνής οίκος, σημειώνοντας ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, χαρακτηρίζει την εταιρεία ως «ένα από τα πιο μοχλευμένα διυλιστήρια παγκοσμίως».

Επίσης, προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΜΟΗ κατά 12% για την τρέχουσα χρήση, στα 1,39 ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι η αποτίμησή της παραμένει ελκυστική, με discount 10% και 205% σε επίπεδο ΡΕ έναντι των ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών του κλάδου, αντίστοιχα.

Η UBS, η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 13,5 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “neutral”, αναφέρει ότι τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη ήταν 26% υψηλότερα του consensus, ωστόσο τα περιθώρια διύλισης ήταν πιο «αδύναμα» έναντι του προηγούμενου έτους. Επίσης, σημειώνει ότι ο όγκος διύλισης ήταν χαμηλότερος, όμως οι πωλήσεις της Motor Oil ενισχύθηκαν από τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Η HSBC από την πλευρά της αναφέρει ότι η Motor Oil ανακοίνωσε «ένα πολύ ισχυρό α’ τρίμηνο», με τα καθαρά κέρδη του ομίλου να ενισχύονται από τις αξιοσημείωτες επιδόσεις του ομίλου όσον αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες.

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο 16,8 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση “neutral” για την Motor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v