Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha - ΕΤΕ ανεβάζουν τις στροφές στο ΧΑ

To τρίμηνο-έκπληξη της Εθνικής Τράπεζας αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Alpha αντιστρέφουν θετικά το κλίμα στο ΧΑ και οδηγούν το ΓΔ με κέρδη 2%. Ισχυρά κέρδη για ΠΕΙΡ, EFG, MPB, Μυτιληναίο, ΟΛΘ, Φουρλή.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κοντά στα υψηλά ημέρας των 4.080 μονάδων διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης, με τις συναλλαγές να προσεγγίζουν τα 160 εκατ. ευρώ.

Με την Εθνική στο 4,3% (33,28 ευρώ) και την Alpha Bank υψηλότερα κατά 5,5% (στα 21,70 ευρώ), ο FTSE 20 αντιδρά κατά 2,2%. Περνά δηλαδή υψηλότερα από το εύρος των 2.130 - 2.135 μονάδων, φτάνοντας προς τις 2.150 μονάδες, καθώς υπάρχει ανάλογη βοήθεια από το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του.

Εάν εξαιρεθεί η ΔΕΗ που έφτασε να χάνει μέχρι και 4% στα 24,04 ευρώ και προ ολίγου να διαμορφώνεται στα 24,36 ευρώ, υψηλότερα κινούνται Πειραιώς (20,94 ευρώ), Eurobank (18,06 ευρώ) και ΜΡΒ (5,14 ευρώ).

Βοήθειες δίνονται επίσης από ΟΤΕ στα 17,86 ευρώ, Τ.Τ., MIG, Κύπρου, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Coca Cola.

Από τον 40άρη, απόδοση μεγαλύτερη του 3% σημειώνεται για Intracom, Υγεία, Μηχανική, Φουρλής και Sprider.

Μάλιστα, στις δυο τελευταίες εισηγμένες έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναλλαγές με τη μορφή πακέτων.

Εμφανώς βελτιωμένη η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, με την Τέρνα Ενεργειακή στα 7,60 ευρώ και με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Ακολουθούν Alpha Γκρίσιν, Έλτον, Κρι Κρι, Centric, Altec, Πλαστικά Θράκης, ΓΕΒΚΑ και Δρομέας.

Στη μετοχή της Εθνικής που έφτασε μέχρι τα υψηλά των 33,54 ευρώ οι συναλλαγές, λίγο μετά τις 14:05, έφταναν το 1,2 εκατ. τεμάχια.

Υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνται και στη μετοχή της Alpha Bank που ενδοσυνεδριακά φτάνει μέχρι τα 21,86 ευρώ.

Για τη συνέχεια κρατάμε την αντίδραση των Εθνικής - Alpha Bank με υψηλό τζίρο, τις βοήθειες και άλλων μετοχών του 20άρη, που ως θετικό αποτέλεσμα έχουν μέχρι στιγμής τη διακύμανσή του υψηλότερα των 2.135 μονάδων, αλλά και την αντίδραση του Γενικού Δείκτη προς την πρώτη περιοχή αντίστασης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Τάση που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται θετική για τον DAX στη Φρανκφούρτη (1,1%), ενώ τα συμβόλαια του S&P 500 παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα του δείκτη σε λίγη ώρα στη Wall Street.

Δεδομένου ότι η βραχυπρόθεσμη τάση του Χ.Α. ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως διαμορφώνεται σήμερα κυρίως από την Εθνική και αύριο κυρίως από το αμερικανικό ΑΕΠ, μετράμε ήδη την επιβεβαίωση του πρώτου ζητούμενου.

Μένει τώρα να έρθει η έξωθεν βοήθεια από την αμερικανική αγορά, για να έχει τύχη η συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v