Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στα "μεσαία" το ενδιαφέρον

Μικτή εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους, χαμηλή μικτή αξία συναλλαγών και επιλεκτικές κινήσεις σε μεσαία - μικρότερη κεφαλαιοποίηση διαμορφώνουν την εικόνα. Στις ξένες αγορές και στα αποτελέσματα στρέφεται η προσοχή.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Ήπια διόρθωση σε αρκετούς δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, μικτή η εικόνα στις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη και όλα αυτά εν μέσω μάλλον ουδέτερης εικόνας που δίνουν μέχρι στιγμής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης συνεχίζει να κινείται σε εύρος περίπου 46 μονάδων (μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό 4.317,24 μονάδες και χαμηλό 4.271,72 μονάδες), ενώ κάποια κινητικότητα παρατηρείται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με τον 40άρη μάλιστα να κινείται σε οριακά θετική περιοχή.

Ξεκινώντας από τις δεικτοβαρείς μετοχές, αξιοσημείωτα κέρδη για Coca Cola 3E, Τ.Τ. και ΟΤΕ, θετικό πρόσημο για Τιτάν, Motor Oil, Κύπρου και MIG, ενώ αμετάβλητοι μέχρι στιγμής δείχνουν οι τίτλοι των Αγροτικής και Μυτιληναίου.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων για την Intralot, αξιοσημείωτες απώλειες για Ελληνική Τεχνοδομική, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Marfin Popular Bank, ενώ Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Πειραιώς κινούνται λίγο χαμηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος.

Παντελώς αδιάφορη μέχρι στιγμής η εικόνα ασφαλώς λόγω συναλλαγών στην αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές στα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης να μην ξεπερνούν τις 2.000 τεμάχια, ενώ χαμηλός κρίνεται και ο τζίρος στη spot αγορά, αφού λίγο πριν από τις 14:15 μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 123 εκατ. από τα οποία τα 3,2 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Άκρως επιλεκτικές κινήσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση συντηρούν ένα κάποιο ενδιαφέρον σε τίτλους όπως Q&R, Κρέκα, Sato, Κούμπας, Μαΐλλης, ΕΥΑΘ και Δομική Κρήτης.

Ασφαλώς η περαιτέρω κίνηση των διεθνών αγορών αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα που ξεκινούν αύριο με Eurobank και Τιτάνα, όσον αφορά στις μετοχές του 20άρη, αναμένεται να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v